NASTAVLJENO SUĐENJE

Mika Aleksić negirao krivicu za silovanje glumica: Ova optužnica je glupost

Svaka od sedam djevojaka u tom periodu ima problem i loš odnos sa ocem, porodicom, izjavio je na sudu

Mika Aleksić: Sudija je nekoliko puta pokušavao da skrati veoma opširno izlaganje. Kurir

L. K. P. / Kurir

2.2.2022

Miroslav Mika Aleksić u Višem sudu u Beogradu iznio je danas svoju odbranu i negirao krivicu za sve što mu se stavlja na teret, prenosi "Kurir".

- Ova optužnica je gupost! Greška je sve što je navedeno. Ovo su bolesne tvrdnje da sam izvršio ova krivična djela sa kojima nemam apsolutno ništa. Od kad sam uhapšen natpisa u novinama ima na 4.684 strane bez i jedne moje izjave. Predlažem da sudu predam fleš na kome je spisak naslova na 498 strana od 16. januara od kad sam uhapšen - rekao je Aleksić pred sudom.

Kako kaže, djevojke koje ga optužuju imale su loš odnos s ocem.


Aleksić je bio uhapšen 16. januara i do 10. septembra prošle godine je boravio u Centralnom zatvoru, a od tada je u kućnom pritvoru sa nanogicom. Kurir

- Svaka od sedam djevojaka u tom periodu ima problem i loš odnos sa ocem, porodicom. I Milena i Iva imaju traume u tom periodu a one su to tad nagovještavale. Samo jedna od djevojaka ima normalan i stabilan porodični odnos. Ovo je pritisak, čak u optužnici ima prepisanih citata i rečenica iz novina. Od riječi do riječi. Govorim o sebi u trećem licu kako bi mogao da lakše sagledam istinu - naveo je Aleksić.

Sudija je nekoliko puta pokušavao da skrati veoma opširno izlaganje Aleksića.

- Ovo je pokušaj tužilaštva da se optuži ličnost u nedostatku dokaza. Za neke glumice koje su me optužile ispostavit će se da su bolje glumice u životu nego u profesiji. Negiram da sam bio nastavnik nego sam svih 40 godina bio režiser, rekao je.

Aleksić je nakon pauze novinarima rekao da je "ovo afera Radulović, a ne afera Aleksić."

Podsjetimo, njega su prijavile glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, kao i još neke djevojke polaznice njegove škole za silovanja i polna uznemiravanja. Podsjetimo, Aleksić je bio uhapšen 16. januara i do 10. septembra prošle godine je boravio u Centralnom zatvoru, a od tada je u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.