LEGENDARNI GLUMAC

Rade Šerbedžija poslao dirljivu poruku s prozora stana u Rijeci

Prisjetio se starih vremena

Rade Šerbedžija. AGENCIJE

A. F.

6.2.2022

Glumac i reditelj Rade Šerbedžija na Facebooku je objavio video u kojem sjedi pored prozoru u stanu s pogledom na riječko pozorište.

- Ovo je moje omiljeno mjesto u našem riječkom stanu. Sjediti ovdje pokraj prozora, obično tu nešto pišem. Gledam kroz prozor, gledam u ovo naše austrijsko bečko hrvatsko kazalište, zamišljam razne stvari, promatram život kroz prozor - počeo je Rade i dodao kako ga je situacija podsjetila na priču između slikara Miće Popovića i Crnogorskog slikara Voje Stanića koji je tad održao izložbu u Beogradu.

- Vojo kako su ti divne slike ja želim imati jednu od tvojih slika, a Vojo kaže 'ma gospodine Popoviću pa Vi ste najveći slikar u Jugoslaviji, ne mogu vam dati svoju sliku, ali ima kod mene u Herceg Novome mali atik i jedan prozor, i onda ja kod prozora stojim i gledam prazno more i slikam, slikam barke, gradove, polja, cvijeće, ljude, tako vi dođite na moj prozor i napravit će te najljepšu sliku na svijetu - rekao je glumac i otkrio kako je supruga Lenka prodala taj stan.


 - I tako i ja sjedim za ovim prozorom i razmišljam,mislim ovako, jučer je Lenka prodala naš stan,ovaj riječki. Jučer je bio 2.2. 2022., važan dan. Jedan u hiljadu godina, kao što je vjerojatno bio 1.1. 1011. Razmišljam kako ti dani prolaze i vrijeme, i razmišljam što će se desiti 2222 godine, nakon dvjesto godina. Koja će to imena, iza našeg svijeta kojeg znademo, koja su zvučna, koja su slavna, preživjeti. Koga ćemo se sjećati, koga će se sjećati, i mislim si kako sve tako brzo prolazi kao tren kao san. Mislim si zašto ljudi onda žele da grade, da otimaju da imaju, da su agresivni, da mrze, da ratuju, da ubijaju kada sve tako brzo prolazi - zaključio je Rade. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.