ISPOVIJEST

Kiki Rahimovski: Tata i ja imali smo trzavica, ali smo zadnjih godina imali divan odnos

Nismo imali klasičan odnos oca i sina

Kiki Rahimovski. Arhiva

L. S. R.

8.2.2022

Kiki Rahimovski u Makedoniji je progovorio o odnosu s ocem te otkrio zašto je nakon Akijeve smrti odmah odlučio otići u očevo rodno Skopje.

- Sada se može reći da mi je srce cijelo. Mislim da sam ovdje došao s razlogom, sretan sam ovdje, ali su mi osjećaji pomiješani, tuga i sreća... Osjećao sam potrebu doći u Makedoniju odmah nakon očevog sprovoda, da budem sa svojom porodicom s očeve strane - rekao je Kiki  za makedonski Backstage.

Govorio je i zašto u Skoplju nije bio 30 godina.

- Nekim dijelom i moja krivica, nekim dijelom i krivica malog mog tate ludog.Bitno je da sam ovdje. Tata je sretan, znam da je sretan što sam ovdje. Zašto sve to tako mora biti... Konfuzija mi je, toliko sam ljubavi tu dobio, žao mi je što nisam prije došao", rekao je i zaplakao.


Aki Rahimovski. Arhiva

Otvoreno je progovorio i kako su imali trzavica.

- Tata i ja nismo imali klasičan odnos oca i sina zbog koncerata. Ja sam svirao, on je svirao... Nismo imali klasičan odnos da se svaki dan čujemo i to. Imali smo nekih trzavica zbog toga, meni je bilo jako teško shvatiti u to vrijeme, još dok je bila Jugoslavija, kako možeš vidjeti tatu na TV-u... Ali kako sam se počeo baviti muzikom, i ja sam počeo raditi greške kao tata. Shvatiš da to nije tako lako. Mi smo zadnjih godina izgradili divan odnos, povezali se... Mediji su potencirali te neke stvari, ali ne moraju ljudi sve znati. Želim da svi znaju da smo se jako voljeli. On se nije htio miješati u moju muziku, a ni ja u njegovu - kazao je Kiki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.