DRUŠTVENE MREŽE

Jutjuberica Lea Stanković za "Avaz": Ne volim da pričam o zaradi

Iako imam 21 godinu trudim se da budem samostalna

Lea Stanković. Instagram

Piše: A. Zukić

11.2.2022

Lea Stanković je jedna od najpopularnijih balkanskih jutjuberica i influenserica, koja je svoju karijeru počela graditi prije sedam godina. Prije toga se bavila manekenstvom, plesom, baletom. i svim kreativnim stvarima koje su joj utabale put ka jutjuberstvu.

 Osim toga, Lea je student druge godine modnog marketinga na Modnoj akademiji u Parizu, a rođena je u Beogradu. Leu na Instagramu prati armija od skoro 800.000 fanova, dok je na njenom YouTube kanalu taj broj veći.

 U razgovoru za „Avaz“ govorila je o svom početku, uspjehu, zaradi te otkrila kakve muškarce voli i kako uspijeva njen život održati privatnim.



Trud i rad

Kako je došlo do realiziranja Vašeg YouTube kanala?

- To se desilo spontano, kada se moja sestra preselila u Francusku da studira. Bila sam tužna i bilo mi je vrlo neobično da provodim vrijeme bez nje. Da bih skrenula misli sa toga počela sam gledati druge jutjubere tako sam došla na ideju da i ja počnem to raditi u slobodno vrijeme i sada je to postao moj posao.

Vaš kanal broji oko 800.000 pretplatnika, da li ste očekivali takav uspjeh kada ste počeli?

- Nisam očekivala, daleko od toga, ali sam se trudila i radila, sve je poslije samo od sebe dolazilo. Potrebno je uložiti dosta vremena da bi rezultati bili zadovoljavajući.



Naviknula na popularnost

Vrlo ste mladi, prija li Vam tolika popularnost?

- Moja je karijera počela kada sam imala četrnaest godina i tada sam se počela navikavati na sve to, nikada mi nije bilo teško zbog toga da me ljudi prepoznaju. Nikada mi nije bilo mrsko da se fotografiram s nekim. To sam prihvatila kao sastavni dio mog života. Ovo sam oduvijek željela i voljela, tako da nemam problem s tim.

 Kako se nosite s negativnim komentarima?

- Na svu sreću ja ih nemam nešto mnogo pa da sada komentiram na tu temu, ali generalno, kada ih je bilo, trudila sam se da ne obraćam pažnju na njih. Ne bi bilo uredu da pored svih tih pozitivnih, ja usmjerim pažnju na negativne komentare.


Lea Stanković. Instagram

Odgovornost roditelja

Vaš sadržaj na YouTubeu obrađuje teme koje privlače mlađu publiku. Da li je odgovornost na Vama, influenserima, da na neki način odgajate nove generacije?

- Što se tiče influensera, postoji odgovornost, ali s druge strane veća odgovornost je u roditeljima čija djeca prate moj sadržaj. Uvijek potenciram na tome da svaki roditelj zajedno s djetetom treba da pogleda video pa neka onda odluči da li je to uredu ili ne. Na kraju dana ne postoje samo jutjuberi i influenseri koje će to dijete pratiti, može se desiti da upadnu u loše društvo... sve ima svoje.

 Jako ste uspješni, kakva je zarada od društvenih mreža?

 - Ne volim da pričam o tome, samo mogu reći da, iako imam 21 godinu, trudim se da budem samostalna.


Samo me lojalni muškarci mogu osvojiti

Šta jedan muškarac mora da posjeduje da bi osvojio Vaše srce?

- Prije svega lojalnost, to mi je najbitnije. Također, da me podržava u onome što radim, da bude prisutan u smislu želim da mi posvećuje pažnju i vrijeme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.