NOVI IZAZOV

Milan Marić u novoj seriji glumi Žarka Lauševića

Zapravo, kada su me pozvali i rekli o čemu se radi bio sam zbunjen i uopšte nisam znao kako da reagujem, priznao je Marić

Milan Marić. Agencije

L. K. P.

12.2.2022

Glumac Milan Marić jedan je onih koji je obilježio 2021. godinu ulogom Tome Zdravkovića u filmu o pjevačevom životu. Nedavno je potvrđena vijest za srbijanske medije da će Marić igrati Žarka Lauševića u seriji koja opisuje život njegovog kolege.

- Zapravo, kada su me pozvali i rekli o čemu se radi bio sam zbunjen i uopšte nisam znao kako da reagujem. S jedne strane mi je zazvučalo veoma izazovno, a s druge strane sam pomislio “au, još jedna uloga o životu čovjeka kojeg svi poznaju i imaju nekakav odnos prema njemu i cijelom tom događaju”. Ta priča je priča koja je višesložna, bolna i emotivna, te me je zanimalo da čujem od reditelja šta je ideja i da pročitam scenario. Odluku sam donio kada sam shvatio da se pravi serija samo po motivima Žarkove knjige i tog događaja, a da je fokus priče borba sa samim sobom, izjavio je Marić za Blic.Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.