NEKADAŠNJI TOP-MODEL

Linda Evangelista stidi se svog izgleda: Bojim se da ću sresti nekog koga poznajem

Dijagnosticirana joj paradoksalna hiperplazija masnog tkiva

Linda Evangelista. Agencije

L. S. R.

16.2.2022

Linda Evangelista (57) bila je jedna od originalnih supermodela i u 90-ima je bila među najtraženijim manekenkama svijeta. Mnogi je pamte i po izjavi da za manje od 10.000dolara ne ustaje iz kreveta, no danas je situacija nešto drugačija. 

Posljednjih pet godina živi povučeno, a sada je odlučila otvoreno progovoriti o zahvatu zamrzavanja masnog tkiva koji joj je deformirao tijelo.

- Obožavala sam biti na pisti, a sada se bojim da ću sresti nekoga koga poznajem. Dosta mi je skrivanja i srama. Ne mogu više živjeti u ovoj boli i napokon sam spremna progovoriti -  kazala je Linda u intervjuu za "People" .

Prvi put je pokazala i rezultate lošeg zahvata.

- Pokušala sam sama to popraviti, mislila sam da radim nešto krivo. Došlo je do toga da sam prestala jesti, mislila sam da gubim razum. U junu 2016. napokon sam posjetila doktora koji mi je rekao kako mi dijeta i tjelovježba neće pomoći -  prisjetila se.

Evangelisti je tada dijagnosticirana paradoksalna hiperplazija masnog tkiva, odnosno rijetka nuspojava koja pogađa jedan  posto ljudi podvrgnutih tretmanu CoolSculpting, kada proces zamrzavanja uzrokuje zadebljanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. Nakon toga je imala i dvije neuspjele liposukcije.

- Zašto mislimo da moramo raditi ovakve stvari našim tijelima? Uvijek sam znala da ću ostarjeti. I znam da naša tijela prolaze kroz razne procese. No jednostavno nisam mislila da će sve ispasti ovako. Ne prepoznajem se fizički, ali ni kao osobu. Ne gledam se u ogledalo jer ne izgledam kao ja -  rekla je Evangelista.



Linda je o zahvatu koji ju je deformirao prvi put progovorila na svojem Instagramu u rujnu prošle godine.

- Danas sam poduzela veliki korak po pitanju ispravljanja nepravde koju trpim posljednjih pet godina, koliko i šutim u vezi svega. Želim poručiti svojim pratiteljima i svima koji se pitaju zašto ne radim posljednjih godina da je razlog svemu činjenica da sam brutalno unakažena procedurom Zeltiq's CoolSclupting, koja nije polučila rezultate kakve su govorili da hoće. Ta je procedura povećala, a ne smanjila moje masnoće u tkivu te me ostavila zauvijek unakaženom. Nisu pomogle ni dvije bolne operacije, a ostala sam, kako su mediji to opisali dobro - neprepoznatljiva - napisala je tada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.