DUGOGODIŠNJA BORBA

Seks-simbol osamdesetih vodi bitku s rakom, lobira da vlada legalizira medicinski kanabis

Olivija Njuton-Džon proslavila se u filmu 'Briljantin', a snimila je i najseksi pjesmu svih vremena "Physical" 1981. godine

Njuton-Džon: Vodi bitku s karcinomom dojke, koji je trenutno u četvrtom stadiju. Agencije

L. K. P.

18.2.2022

Glumica i pjevačica Olivija Njuton-Džon (Olivia Newton-John) tokom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća slovila je za veliki seks-simbol. Proslavila se u filmu 'Briljantin', a snimila je i najseksi pjesmu svih vremena "Physical" 1981. godine.

Danas ima 73 godine i vodi bitku s karcinomom dojke, koji je trenutno u četvrtom stadiju. Prvi joj je put dijagnosticiran 1992., a vratio se 2013. i 2017. godine. Ipak, i dalje se trudi biti pozitivna, bez obzira na sve kroz što prolazi.


Scena iz kultnog filma "Briljantin". Agencije

- Nastojim se fokusirati na pozitivne stvari, bez obzira na izazove kroz koje prolazim. Pozitivno razmišljanje je jako važno za zdrav i sretan život, rekla je Olivija u nedavnom intervjuu.

Njen suprug Džon Esterling (John Easterling) uzgaja medicinski kanabis za svoju suprugu na njihovom ranču u SAD-u kako bi joj pomogao "ublažiti simptome raka".

- Medicinski kanabis je nešto što bi trebalo biti dostupno svima koji prolaze kroz hroničnu bolest ili bol, smatra Olivija, koja već godinama nastoji lobirati kod australske vlade da odobri korištenje medicinskog kanabisa za pacijente koji vode bitku s rakom. Također je pokrenula i udruženje "Olivia Newton-John" kojoj je cilj pomoći osobama oboljelima od raka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.