POMOĆ OMILJENOM SINU

Kraljica Elizabeta plaća dio sudske nagodbe za princa Endrua

Princa Endrua je Virdžinija Gufre optužila za seksualno zlostavljanje dok je bila maloljetnica

Kraljica Elizabeta i princ Endru. Agencije

L. K. P.

22.2.2022


Kako bi spriječila daljnja poniženja, ali i izbjegla nove skandale uoči proslave svog jubileja, kraljica Elizabeta II svom je omiljenom sinu, princu Endruu (Andrew) odlučila finansijski pomoći. Platit će dio njegove nagodbe, a zauzvrat će mu biti zabranjen pristup na službeno slavlje.

Prema dobro upućenim izvorima s kraljevskog dvora, kraljica bi trebala "uskočiti" i djelomice pokriti dio sudske nagodbe na koju je pristao njen sin, princ Endru, kojeg je Virdžinija Gufre (Virginia Giuffre) optužila za seksualno zlostavljanje dok je bila maloljetnica. Nagađa se da će nagodba u konačnici iznositi oko 12 miliona funti, a ovaj kraljicin potez čini se sasvim opravdan.


Kraljicin potez čini se sasvim opravdan. Agencije

Naime kraljica želi da se cijela situacija što prije riješi kako ništa ne bi zasjenilo njenu dugo očekivanu proslavu jubileja, a kojoj će princu biti zabranjen pristup.


Sve ovo odvija se tek nekoliko sedmica nakon što je omiljeni kraljicin sin zatražio javno suđenje, na kojem je želio odbaciti sve optužbe Gufre da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina i to po naredbi pokojnog pedofila Džefrija Epstajna (Jeffreyja Epsteina). No sada je promijenio svoje mišljenje da želi javno dokazati svoju nevinost te je pristao na nagodbu, prije negoli tužba eskalira i dođe pred porotu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.