ČEKA SUĐENJE

Bivši "Zadrugar" Ademir Peleš za "Avaz: Tužio sam Pink i Filipa Cara, tražim 50.000 eura

Nisam dobio ni honorar, mnogo novca sam potrošio na ulazak, na garderobu, nakon toga na liječenje, ništa mi nisu dali, istakao je

Ademir Peleš. Avaz

Piše: L. K. P.

23.2.2022

Tuzlak Ademir Peleš bio je primoran u oktobru prošle godine da napusti rijaliti "Zadruga 5" nakon što ga je Filip Car udario u bradu, nanijevši mu tešku povredu vilice. Tada je najavljivao da će se nakom oporavka vratiti u "Zadrugu", no od toga nema ništa. Kako je za "Avaz" otkrio odučio je tužiti televizuju Pink, i to zbog nanesenih tjelesnih povreda, nekorektnog odnosa televizije i produkcije koja radi rijaliti.

- Tužba je pokrenuta.Tražio sam novčanu naknadu od 50.000 eura. Angažirao sam advokata koji radi u partnerstvu sa advokatom u Srbiji. Jučer me je zvao advokat i pitao da li sam dobio poziv od suda. Još ništa nije stiglo, ja čekam i siguran sam da ću pobijediti. Nisu bili korektni prema meni, nikada nisam želio da se vratim u rijaliti. Najviše me boli što niko nije pitao kako sam. Rekli su mi nakon incidenta da odabarem gdje ću se liječiti. Operaciju sam trebao imati nakon dva dana i rekli su mi da se odlučim za Beograd ili da se vratim u Tuzlu da se tamo operišem i oporavljam sa svojom porodicom. Odlučio sam se za Tuzlu. Nakon toga me više nisu nikako kontaktirali, izjavio je Peleš za portal "Avaza".


Dodaje da se liječio o svom trošku. Čak ni garderobu mu nisu vratili koja mu je ostala u "Zadruzi".

- Zvao sam čovjeka iz produkcije, koji se zove Dimitrije s njim sam i ranije završavao. Pitao sam ga šta je sa mojim stvarima, da li će mi to vratiti. Rekao sam da bih došao lično u Beograd samo da mi vrate stavri koje sam skupo platio. Sva odjeća mi je tamo ostalo, jednom mi se javio i onda mi je prestao odgovarati na poruke. Čak sam primjetio na televiziji da Filip Car nosi moju garderobu, čovjek zbog kojeg sam morao napustiti rijaliti. Mnogo novca sam dao i nisu mi ništa vratili, dodao je.

Priznaje da očekuje veliki novčanu naknadu, za sve što je pretrpio.

- Ročište još nije zakazano, što se tiče moje tužbe. Filipu Caru već je pokrenut proces za koji ga tereti država zbog teških tjelesnih povreda koje mi je nanio. Tražio sam novčanu naknadu od 50.000 eura. Nisam dobio ni honorar, mnogo novca sam potrošio na ulazak, na garderobu, nakon toga na liječenje, ništa mi nisu dali. Meni je "Zadruga" donijela više lošeg nego dobrog. Ništa dobro mi nije donijela, zaključio je Peleš i dodaje da osim toga što čeka na ročište svoj život je usmjerio u drugom pravcu, počeo se baviti privatnim biznisom.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.