GLUMICA OTVORENO

Džesika Alba progovorila o izazovima roditeljstva

Istovremeno odgaja tinejdžericu, djevojčicu u osnovnoj školi i malog dječaka, a kaže da joj je najteže da pusti djecu da pogriješe

Džesika Alba. Instagram

A. Z.

28.2.2022

Glumica Džesika Alba (Jessica) je mama troje djece, a u jednom podkastu je otvorila dušu i rekla šta joj najteže pada u roditeljstvu. 

Džesika sa suprugom Kešom Vorenom (Cash Warren) ima kćerke Onor (Honor) i Hejven (Haven) kao i sina Hejsa (Hayes)

Istovremeno odgaja tinejdžericu, djevojčicu u osnovnoj školi i malog dječaka, a kaže da joj je najteže da pusti djecu da pogriješe.

- Kada vaša djeca griješe, morate da to posmatrate kao lekciju. To je izazov koji se nalazi pred djetetom i mora da nauči iz njega, i izađe sretnije i pametnije s druge strane. I s tim se najviše borim, osjećam kao da je nemoguće da im dozvolim da urade nešto pogrešno - rekla je glumica.




Glumica sa porodicom. Instagram

Veliki dio radosti roditeljstva za nju je kada prepusti kontrolu.

- Ja sam osoba koja voli kontrolu, ali ona ne donosi nimalo radosti. Ne ide mi u prilog. Donosi mi stres i tjera me da se 'borim ili bježim'. Kada mogu samo da živim u sadašnjosti i pustim druge da urade nešto, shvatim da ne moram uvijek sve sama - otkrila je.

Džesika Alba: Ja sam osoba koja voli kontrolu. Instagram

Glumica je prošle godine otvoreno rekla da ide sa najstarijom kćerkom na zajedničke seanse psihoterapije.

- Imala sam problem s tim da ne mogu Onor više da tretiram kao dijete. I htjela sam da naš odnos bude bolji. Progovorila sam o tome jer želim da terapiju u okviru porodice više ne prati stigma. Nema univerzalnog rješenja za sretnu porodicu, svako mora da pronađe svoje - dodala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.