U SARAJEVSKOM BKC-U

Premijerno prikazan dokumentarni film "Referendum 92." Arijane Saračević - Helać

Film je rađen u produkciji Redakcije dokumentarnog programa FTV-a, reditelj je Himzo Mihaljević, snimatelj Igor Ciković, dok montažu potpisuje Jasmin Nalo

Piše: L. S. R.

28.2.2022

Sa večerašnje promocije filma - Avaz
Sa večerašnje promocije filma - Avaz
Sa večerašnje promocije filma - Avaz
Sa večerašnje promocije filma - Avaz
Sa večerašnje promocije filma - Avaz
+1

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održava se niz raznovrsnih programa i sadržaja kojim se obilježava jedan od najznačajnijih praznika BiH. U sklopu programa u BKC-u upriličena je premijera dokumentarnog filma "Referendum 92." autorice Arijane Saračević – Helać, poznate TV novinarke.

- Zašto je bitan ovaj datum i zašto sam ušla u ovaj teški i veliki projekat. Prvi put su građani Bosne i Hercegovine u procentu od 64 posto od ukupnog stanovništva izašli na referendum i glasali za suverenu i nezavisnu BiH. Ovo je prvi put da su se građani BiH izjasnili kakvu državu žele. Film obiluje nizom dokumentarnih činjenica.Svi se nadamo da nam 30 godina kasnije dolaze neka bolja vremena - rekla je Saračević – Helać.

Film je rađen u produkciji Redakcije dokumentarnog programa FTV-a, reditelj je Himzo Mihaljević, snimatelj Igor Ciković, dok montažu potpisuje Jasmin Nalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.