RADI SE O MILIONIMA

Vraća li se prevarant sa Tindera u zatvor: Tuži ga porodica izraelskog draguljara

Šimon Hajut svjetskoj javnosti postao je poznar nakon dokumentarca „The Tinder Swindler“ na Netflixu

Šimon Hajut. Agencije

L. S. R.

3.3.2022

Prevarant Šimon Hajut (Simon Hayut), koji je postao svjetski poznat nakon Netflixovog dokumentarca „The Tinder Swindler“, mogao bi se vratiti u zatvor nakon što ga je izraelska porodica Leviev tužila za krađu identiteta.

Hajut se, kako je prikazano u Netflixovom dokumentarcu, na Tinderu ženama predstavljao kao Šimom Leviev te ih doveo u zabludu da je sin milijardera Leva Levieva, a optužen je da je od njih izvukao veliku sumu novca. Sada ga poprodica poznatog izraelskog draguljara tuži za krađu identiteta.


Šimon Hajut. Agencije

- U sljedećoj fazi podnijet ćemo novčanu tužbu protiv Šimona i bilo koje druge ispostave koja će poslovati s njim. To se odnosi i na web stranice koje imaju zajedničke pothvate s njim- rekao je advokat porodice i dodao da je to samo početak te da Šimona očekuju još brojne tužbe, prenosi "People".

Kćerka "kralja dijamanata" Leva Levieva, otkrila je kako je porodica puno uložila u tužbu vrijednu nekoliko milijuna dolara te da su učinili sve kako bi prevarant dobio kaznu kakvu zaslužuje.

Uz društvene mreže Hajut je iskonstruirao naizgled savršen život. Film „The Tinder Swindler“ donosi zapanjujuće priče tri žene, koje je pale na Hajut prevario. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.