LJEPOTICA

Mostarka Nataša Borozan: U Italiji mi se desila ljubav na prvi pogled

Radila kampanju za poznati brend nakita s dijamantima , otkrila je

Borozan: Deset godina živi u Milanu. Instagram

Piše: A. Hodžić

5.3.2022

Mostarka Nataša Borozan niže uspjehe u modnoj prijestonici Milanu, gdje već deset godina živi i radi. Ova seksepilna manekenka otkriva kako se nije zaljubila u Italiju na prvi pogled, ali kako joj se baš u toj zemlji desila ljubav na prvi pogled u njenog muža Alessandra Gesuita, talijanskog frizera.


Veliki profesionalac

Nedavno ste pozirali ispred objektiva poznatog fotografa Alberta Buzzanca, kako je raditi s njim?

- Alberto je veliki profesionalac, bilo je veliko zadovoljstvo. S njim sam radila kampanju poznatog italijanskog nakita s dijamantima, a o tome ću vam pričati neki drugi put jer još nije izašla. Nakon toga smo ostali u studiju i u nekih pola sata smo odradili par fotki za naš užitak.



Nataša Borozan niže uspjehe u modnoj prijestonici Milanu. Agencije

Je li inače više uživate u snimanju ili reviji?

- Zavisi u kojem periodu karijere pričamo, sad je već prošlo skoro 20 godina od kada sam prvi put kao dijete prošetala pistom. Kao mlađa sam uživala radeći revije, ali u isto vrijeme maštala o nekim bitnim snimanjima, sada kada radim skoro samo slikanja, nedostaje mi  taj adrenalin koji se osjeća prije nego što se izađe na pistu i za samo oko 20 minuta je već sve gotovo.

Na koju modnu kampanju ste najponosniji?

-  Definitivno „Borsalino“. Ne znam da li su svi čuli za najpoznatije šešire ikada, ali meni je to bio dugogodišnji san, jer ih i privatno često nosim. Radila sam za i mnogo poznatije brandove, ali kad nešto radiš svim srcem, sigurno ostavlja veći utisak.

Prema Vašem mišljenju, koliko je danas modni svijet surov u odnosu na mlade manekenke?



Nataša Borozan. Instagram

- Danas je surov, ne toliko zbog neke određene kilaže ili mjera, više su to danas očekivanja da si već “neko” ili da si “nečiji” . Naravno nije uvijek tako, ali olakšava sigurno u odnosu na modele koji trebaju sami da se izbore da budu primijećeni što ne znači da svejedno ne možete izgraditi karijeru i postati top-model.

Šta biste im savjetovali?

- Upornost, odgovornost i strpljenje. Probajte u više modnih prijestonica, samo tako možete znati zaista gdje je vaše mjesto i gdje bi najviše mogli raditi i odakle bi najbolje mogli rasti kao model. Na kraju, ukoliko stvarno volite ovaj posao, sve će biti mnogo lakše, ukoliko ste rođeni za ovo, onda ste već na pola puta.



Pozitivna strana

Kako se vi nosite s predrasudama?

- Predrasudama nikad kraja, a u ovim “social” godinama nikad gore. Nakon zaista mnogo godina naučila sam da me to ne dotiče, ali znam da nije lako. Moja pozitivna strana je da kad me neko upozna, često sam prijatno iznenađenje s obzirom da je moj profil dosta poslovan i ne znaju da sam dosta pričljiva, društvena i autoironična.

U Italiji ste pronašli, sada već, muža. Koliko on ima razumijevanja za Vaš posao?

- On  razumije isto kao i ja ako ne i više. Prisustvovao je na bezbroj modnih revija, slikanja od Evrope do Amerike i Kine. Tako da je upravo on taj koji me često savjetuje oko trenutnog looka, izgleda.



Želim promijeniti grad

- Želim promijeniti grad u kome živim, odnosno ne bi to bio grad nego priroda, jug mediteranska klima. Planovi su da izađem iz modnog svijeta ili samo malim djelom da ostanem. Ali sad za sad idemo dalje, iskustvo se cijeni tako da koja još godina me čeka u ovim vodama – priznala nam je Borozan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.