INTERVJU ZA CNN

Šon Pen nakon napuštanja Ukrajine: Mislim da se Vladimir Putin neće tako brzo povući

Pohvalio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog za hrabrost i dostojanstvo

Šon Pen. Agencije

L. S. R.

7.3.2022

Glumac i reditelj Šon Pen (Sean Penn), koji je donedavno boravio u Ukrajini gdje je snimao dokumentarac, dao je svoj prvi intervju nakon napuštanja države.

Pen je intervju dao za CNN, a u razgovoru s Andersonom Koperom (Cooper) pohvalio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, s kojim se sastao dan prije invazije i na sam dan invazije, za hrabrost i dostojanstvo.

- Bilo je jasno da sam bio u prisutnosti nečega… To je bilo nešto novo za moderni svijet u smislu hrabrosti, dostojanstva i ljubavi. To je bio izvanredan trenutak. Način na koji je ujedinio tu zemlju. Bio sam impresioniran i dirnut njime i prestravljen za njega i za Ukrajinu - rekao je slavni glumac.


Dodao je da njegova neprofitna grupa, "Community Organized Relief Effort" (CORE), čini sve što može kako bi pomogli ljudima u Ukrajini te im distribuiraju higijenske potrepštine, izbjeglicama daju novčanu pomoć i vodu. Ispričao je i kako se život Ukrajinaca promijenio iz temelja te da sad žive u sumornoj "novoj stvarnosti".

- Puno ljudi, mnogi od njih i dobrostojeći, napustili su svoje poslove i bankovne račune, to je sad njihova nova stvarnost -  rekao je Pen, kojeg je pohvalio i Ured predsjednika Volodimira Zelenskoga zbog njegovog dolaska u Ukrajinu kako bi svijetu ispričao istinu o Ukrajini, i dodao da misli da se Vladimir Putin neće tako brzo povući.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.