VRIJEME ZA PROMJENE

Najtužnija princeza razmišlja o radikalnom potezu, hoće li se ikada vratiti u Monako

Ono o čemu sanja je miran život sa sedmogodišnjim blizancima Žakom i Gabrielom daleko od zidina palače

Princeza Šarlin. Agencije

L. K. P.

9.3.2022


Oporavak monegaške princeze Šarlin (Charlene) i dalje traje u klinici na nepoznatoj lokaciji u Švicarskoj, a prema informacijama koje stižu do javnosti, vrlo dobro napreduje. Ipak, kako se šuška, nakon što je imala vremena dobro razmisliti o svemu, Šarlin navodno namjerava radikalno promijeniti svoj život.

Izjava 63-godišnjeg princa Alberta, za francuske novine Nice Matin, mnogima je dala razlog za nadu.

- Princeza Šarlin je puno bolje i nadam se da će se vrlo brzo vratiti u kneževinu, rekao je Albert i potom, samo nekoliko sati kasnije, otputovao na nepoznatu lokaciju u Švicarskoj, na kojoj je smještena njegova supruga, kako bi dogovorili detalje njenog povratka.


Princeza Šarlin i knez Albert od Monaka. Agencije

No, prema svemu sudeći, razgovor nije tekao u smjeru kojem se princ Albert nadao. Istina je da se 44-godišnja princeza dobro oporavlja. Napokon dobro spava i trezveno razmišlja, no, kako pišu strani mediji, povratak u Monako za nju nije opcija. Ono o čemu sanja je miran život sa sedmogodišnjim blizancima Žakom (Jacques) i Gabrielom (Gabriell) daleko od zidina palače.

Za vrijeme njenog odsustva majčinsku figuru pokušala im je nadomjestiti njihova teta, princeza Karoline (Caroline), no prema mišljenju onih dobro upoznatih sa svime što se događa u palači, njeni su stavovi poprilično konzervativni.

Upravo zbog toga Šarlin strahuje da bi, ako ništa ne poduzme, njeni blizanci mogli živjeti u zlatnom kavezu. Kada je saznala da je Karoline na sebe preuzela i njihovo školovanje, pa se djeca trenutno školuju kod kuće, princeza Šarlin se naljutila i posvađala se s Albertom zbog toga.

Žak i Gabriela nikada neće moći imati normalno djetinjstvo, posebno jer se zna da bi upravo sedmogodišnjak jednoga dana trebao naslijediti oca na čelu Monaka dok će Gabriela preuzeti svoje dužnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.