POBJEDNICA BEOVIZIJE

Ko je Konstrakta, ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu

Udata je za arhitektu sa kojim ima kćerku Lenu i sina Nikolu

Ana Đurić Konstrakta. Agencije

L. K. P.

9.3.2022

Ana Đurić Konstrakta izazvala je veliku pažnju publike na društvenim mrežama zbog svoje pjesme i nastupa na Beoviziji, a sa pjesmom „In corpore sano“ će predstavati Srbiju u maju ove godine na Pjesmi Evrovizije u Torinu.

Konstrakta ili Ana Đurić svoju muzičku karijeru počela je u bendu "Mistakemisteke", a od 2007. je jedan od dva ženska vokala sastava "Zemlja Gruva", zajedno sa Zoe Kida. Sa Zemljom gruva je već nastupala na Beoviziji 2009. godine.

Osim što pjeva, Konstrakta i piše pjesme.

- Inspiracija za pisanje je život, naš život. Stihovi su svuda, rekla je u jednom intervjuu.

Prvu solo pjesmu „Žvake“ objavila je 2019. godine, nakon čega su uslijedili singlovi „Neam šamana“, „Nobl“, „Mekano“.


Konstrakta: Nema zdravstvenu knjižicu. Agencije

Na pitanje da li se od muzike može živjeti u Srbiji, prije par godina je odgovorila da je moguće, „mada zarada nije baš srazmjerna uloženom radu“.

Udata je za arhitektu sa kojim ima kćerku Lenu i sina Nikolu. Prije 10 godina je u jednom intervjuu istakla da potrebu za klabingom zadovoljava na nastupima, a da voli kada vrijeme provodi sa porodicom.

Nema zdravstvenu knjižicu, kao što pominje i u pobjedničkoj pjesmi za Evroviziju. Kako je rekla u izjavi nakon pobjede, za nastup u Torinu će uplatiti privatno zdravstveno osiguranje.

Reakcije u javnosti su, kao i nakon prethodnih takmičenja, podjeljene: nekima se pjesma ne sviđa i kritikuju stihove koji su "nerazumljivi", dok su drugi oduševljeni da Srbija šalje na Evroviziju „originalnost“, „pjesmu koja nije pisana kako bi se svidela evrovizijskoj publici“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.