MUZIČKE SNAGE

Duo "Slika i Prilika" objavio "Prljavi svijet": Osmijeh je jedini lijek

Angel Božić i Milan Malešević, koji čine ovaj dinamični duo

Duo "Slika i Prilika". Promo

L. S. R.

10.3.2022

 Nakon singla “Kad te budu”, dvojac "Slika i Prilika"u saradnji sa Muzičkom produkcijom BHRT (MP BHRT), objavljuje svoj novi singl “Prljavi svijet”. Iako je singl već neko vrijeme bio spreman za objavljivanje, ovaj dvojac čekao je da se situacija sa koronavirusom smiri, te da svojoj publici u nekoj mirnijoj atmosferi mogu da prezentuju svoj rad.

-  Angel Božić i Milan Malešević, koji čine ovaj dinamični duo, zajedno su uradili tekst pjesme i otpjevali ga. Inspirisana strašću i pozitivnim stavom prema životu, unatoč sveopštoj letargiji, sebičnosti i licemjerstvu kojim smo okruženi, pjesma prema riječima autora, predstavlja svojevrsnu reportažu društvenih “prilika i slika”, u kojima živimo, a koje nikako ne treba da prihvatimo i za koje je preporuka jedan jedini lijek a to je osmijeh, uz mnogo ljubavi i šaku zdravog inata. 



Duo "Slika i Prilika". Promo

Pjesma je snimana u studiju “Slika/Prilika” u Gradišci, a dijelom i u bečkom “Kein” studiju, nekoliko mjeseci prije početka pandemije. Za miks pjesme zaslužan je Red Records studio, muziku, aranžman i produkciju potpisuje Angel Božić, dok je izvršnu produkciju zajedno sa Angelom radio i Nebojša Radović. U snimanju pjesme učestvovali su i Danilo Ninković (bass), Nebojša Radović (bubanj) i Andrej Lukić (gitara) - poručuju iz MP BHRT .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.