PJEVAČ OTVORENO

Alen Islamović otkrio kako je sarađivati sa Goranom Bregovićem: To je kao da ideš u rudnik i kopaš

Pjesma "Znak" je prvi singl koji najavljuje izlazak novog albuma Alena Islamovića

Alen Islamović. Printscreen

A. Z.

10.3.2022

Pjesma "Znak" je prvi singl koji najavljuje izlazak novog albuma Alena Islamovića, pa je tako izjavio da je vrijeme za njegov prvi veliki solistički koncert u Beogradu.

Pjevač je za sribijanske medije govorio i o teškoj, ali profesionalnoj saradnji sa Goranom Bregovićem, otkrivši nepoznate detalje o njihovim susretima iz studija.

- Pjesma "Znak“ je za mene nešto potpuno novo. Radio sam u grupama u kojima sam bile drugačije pjesme, ali u mojoj solo karijeri, ovo je nešto potpuno novo. Sam sebe sam iznenadio – rekao je Islamović.


Goran Bregović. Printscreen

Kada je riječ o pjevanju i snimanju pjesama u studiju, Alen je ispričao kako izgleda taj "rudarski" posao iz njegovog ugla.

- Sa Goranom Bregovićem u prosjeku sam svaku pjesmu snimao deset sati. Ako imaš kondicije, onda i 12. Toliko smo u studiju radili na pjesmama "Zaklet ću se“, "Đurđevdan“, "Ružica“. To je kao da ideš u rudnik i kopaš. Sa Goranom čovjek u tom procesu nauči cake, finese, bilo je teško, ali sve jako profesionalno - otrkio je Alen.

Kako kaže Islamović vrijeme je njegov prvi solistički koncert u Beogradu.

– Pjesma „Znak“ je najava novog albuma koji bi trebalo da završimo do novembra. Nakon toga, vrijeme je za veliki solistički koncert u Beogradu, jer nikada u mojoj solo karijeri nisam imao koncert u Beogradu. Samo u grupi. Tako da planiram ubrzati sve i kreuti realizaciju planova za koncert - dodao je Islamović za Alo.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.