OSKAROVAC I VITEZ

Majkl Kejn proslavio 89. rođendan: Prestao piti i pušiti jer želi još dugo živjeti

Kad ponude presahnu, reći ću da se povlačim u mirovinu, ali filmska industrija mora se mene odreći, a ne obrnuto, dodao je

Majkl Kejn. Agencije

L. K. P.

14.3.2022

Vlasnik dva Oskara i viteške titule Britanske imperije Majlkl Kejn (Michael Caine) rođen je 14. marta 1933. godine u Londonu. Kada je prošle godine napunio 88 godina, priznao je kako se plaši da su mu “dani odbrojani”. Ali ne misli se samo tako predati starosti i bolesti. Naprotiv, sada u 89. želi još dugo i zdravo živjeti i to najviše zato da bi mogao uživati s unucima. Zbog toga je preduzeo određene korake u vidu ishrane, a posebno pića kojem je bio i pretjerano sklon. Kako je sam priznao, nekad je pio bocu votke i pušio nekoliko kutija cigareta na dan.

- Morao sam smanjiti količine alkohola koje konzumiram, a neprestano se trudim da saznam i šta je najbolja odbrana od raka pa onda nešto jedem, a nešto drugo ne,  objasnio je Kejn koji je iz ishrane sasvim izbacio šećer, sol i gluten i izgubio čak 13 kilograma, isključivo zato što želi gledati unuke kako rastu.


Kejn: Moj život nisu ni gluma ni Hoolivud, moj je život moja porodica. Agencije

- Imam dvanaestogodišnje blizance, djevojčicu i dječaka, i unuka kojem je sad 13 godina. Volio bih doživjeti da on napuni 20 godina, istakao je.

Uz to što se brine o zdravlju, Kejn je još aktivan i profesionalno. Budući da je tokom karijere zaradio sasvim dovoljno novca, bogatstvo mu se procjenjuje na 80 miliona dolara, ne mora razmišljati o daljem radu mada mu teško pada kada je nezaposlen.

- Kad ponude presahnu, reći ću da se povlačim u mirovinu. Ali filmska industrija mora se mene odreći, a ne obrnuto, dodao je.

No, često ponavlja kako ne dopušta poslu da upravlja njime.

- Moj život nisu ni gluma ni Hoolivud. Moj je život moja porodica. Treba mi samo ona i prijatelji. Bez obzira na to snimam li ili ne, u pet popodne skidam cipele, navlačim papuče i pijem čaj,  izjavio je glumac koji s porodicom živi u raskošnoj kući u Surreyju pokraj Londona. U središnjem dijelu kuće, koja je zapravo preuređeni hangar star više od 200 godina, žive Kejn i njegova 76-godišnja supruga Šakira (Shakira), dok dvije kćerke stanuju, ili barem često borave, svaka u jednom krilu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.