SUD NA FLORIDI

Blokirano objavljivanje određenih zapisa vezanih za istragu smrti Boba Sageta

Porodica podnijela tužbu zabrinuta za privatnost

Bob Saget. Agencije

L. S. R.

15.3.2022

Sudija s Floride blokirao je objavljivanje određenih zapisa vezanih za istragu smrti glumca Boba Sageta. On je u januaru pronađen  mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Orlandu. Utvrđeno je da je njegova smrt nastala nesretnim slučajem, najvjerovatnije se pri padu udario u glavu.

Sudija Vnsent Čiz (Vincent Chiu) odobrio je zahtjev porodice Saget za blokiranje objave zapisa vezanih za smrt glumca, javlja CNN.

Odluka sudije uslijedila je skoro mjesec nakon što je Sagetova porodica podnijela tužbu kojom su tražili blokiranje objavljivanja nekih zapisa, navodeći zabrinutost za privatnost.


Bob Saget. Društvene mreže

- Cijela porodica Saget je zahvalna što je sudija odobrio njihov zahtjev za sudsku zabranu kako bi se očuvalo Bobovo dostojanstvo, kao i njihova prava na privatnost, posebno nakon ovog neočekivanog i tragičnog gubitka. Drago nam je da je ovo pitanje riješeno, a proces ozdravljenja može nastaviti da ide naprijed. Sve molitve i dobre želje koje se kontinuirano upućuju porodici su više nego cijenjene - izjavio je advokat porodice Saget Brajan Biber (Brian Bieber) u izjavi za CNN.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.