26. MARTA U ZAGREBU

Nina Badrić je jedina žena koja će pjevati na koncertu u čast velikom Akiju

Neke od najljepših pjesama "Parnog valjka" na zagrebačkom će koncertu, potvrđeno je, otpjevati i Momčilo Bajagić Bajaga, Dino Jelusić, te Zlatan Stipišić Gibonni

Nina Badrić. Instagram

L. K. P.

17.3.2022

Koncert "Valjak i prijatelji: Dovoljno je reći… Aki" održat će se 26. marta u zagrebačkoj Areni. Ulaznica više nema, rasprodane su za sedam dana od objave novog termina.

- Bit će to koncert visokih emocija i velikih, bezvremenskih pjesama. Sretna sam što su me dečki iz "Parnog valjka" pozvali da otpjevam neke divne pjesme koje su odavno dio naših života - izjavila je za hrvatske medije Nina Badrić, koja će kao jedina ženska izvođačica nastupiti u Areni Zagreb.


Uz Ninu, svoje učestvovanje na koncertu potvrdio je i Akijev sin, Kristijan Kiki Rahimovski, koji zbog alergije na čemprese doslovno do jučer nije znao hoće li uspjeti doći u Arenu.

- Oni čempresi o kojima je tatko sanjao, ni meni nisu donijeli baš nešto najbolje u životu. Zadnjih mjesec dana vodio sam strahovitu bitku s njima. Kada sam Husu to rekao tokom probi, u nekoj pauzi, svi smo se malo nasmijali, koliko se to uopšte može u ovakvoj situaciji. Ma, rekao sam, neće me ta alergija zaustaviti da zapjevam za tatu. Bolje sam, a prije par dana doslovno sam jedva disao… Niš' ljudi, terapija djeluje, čemprese ne sanjam i sve što mogu reći je: 'Da! Vidimo se u Areni!' Tatko će biti s nama i mi s njim kao jedno - napisao je Kiki Rahimovski na Instagramu.



Neke od najljepših pjesama "Parnog valjka" na zagrebačkom će koncertu, potvrđeno je, otpjevati i Momčilo Bajagić Bajaga, Dino Jelusić, te Zlatan Stipišić Gibonni, dok kako prenose hrvatski mediji na binu uz sve njih popeti i Massimo Savić.

Što se narednih nastupa "Parnog valjka" tiče, bend je na svojoj službenoj stranici objavio kako se koncerti što su ih trebali održati u sklopu ovogodišnje turneje otkazuju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.