ŽENA S BRADOM

Najkontroverznija pobjednica Eurosonga danas ovako izgleda, malo ko bi je prepoznao

Iza pseudonima Končita Vurst stoji Austrijanac Tomas Nojvirt, koji izvan scene izgleda potpuno drugačije

Končita Vurst. Agencije

L. K. P.

21.3.2022


Austrijska pjevačica Končita Vurst (Conchita Wurst) pobijedila je 2014. godine na Eurosongu s pjesmom "Rise Like A Phoenix", a pažnju je tada privlačila i upečatljivim izgledom. Međutim, danas izgleda potpuno drugačije.

Na sceni je nastupala u raskošnim haljinama, a imala je i bradu pa je njena pobjeda izazvala brojne kontroverze. Iza pseudonima Končita Vurst stoji Austrijanac Tomas Nojvirt (Thomas Neuwirth), koji izvan scene izgleda potpuno drugačije, a nema ni Končitinu prepoznatljivu dugu crnu kosu.


Privatno se odijeva vrlo ležerno, no kad dođe na binu, transformira se u Končitu, a pod tim imenom nastupio je u više talent šoova. U javnost je kao Končita prvi put izašao 2006., nakon čega je postao poznat kao "žena s bradom". Prije 4 godine priznao je da je zaražen AIDS-om, a tu informaciju Nojvirt je otkrio javnosti jer ga je ucjenjivao bivši dečko.

-Nadam se da ću i druge ohrabriti i da će ovo biti još jedan korak protiv stigmatizacije ljudi koji su se zbog svog ponašanja ili ponašanja drugih zarazili HIV-om, poručio je tada u objavi na Instagramu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.