SEKS SIMBOL

Suzan Sarandon žena zmaj: Dekolte koji je podigao Holivud na noge

I u osmoj deceniji zadržala je status seks simbola

Suzan Sarandon. Agencije

L. K. P.

24.3.2022

Suzan Sarandon (Susan, 75), od trenutka kada je stala pred kameru, očarala je publiku, a i u osmoj deceniji zadržala je status seks simbola.

Kao djevojka saznala je da boluje od endometrioze, i ljekari su joj rekli da može da se oprosti od ideje o rađanju djece. Zbog toga je godinama vodila aktivan seksualni život bez zaštite. Sama prognoza o tome da neće imati djecu, govorila je u intervjuima, nije je pogađala toliko koliko bi pogodila druge žene.

A onda je 1984. godine Suzan osjetila velika previranja u životu. Snimala je film u Italiji, a ostatak vremena provodila moleći se u crkvama za smisao života.


Suzan Sarandon. Agencije

- Radila sam, ali to mi nije bilo dovoljno. Prerasla sam sve to što sam radila. Imala sam 38 godina i bila sam potpuno izgubljena - prisjetila se Suzan godinama kasnije.

I čudo se i desilo, uslijedila je jedna afera sa italijanskim režiserom, Frankom Amurijem i Suzan je ostala u drugom stanju.

Govorili su joj da bi trebalo da se odluči na abortus jer će joj dijete "upropastiti karijeru". Ali Suzan je odlučila da je spremna da bude samohrana majka.

I tako je 1985. godine na svijet došla Eva, prva kćerka slavne glumice. Kasnije je uz bivšeg supruga Tima Robinsa na svijet donijela još dva sina. Suzan je sa 38 godina po prvi put postala majka.

- Ovo definitivno nisam prerasla, i bit će više nego zanimljivo - pomislila je Suzan, kaže, kad je shvatila da je trudna. Rekla je Franku da će zadržati dijete, a njemu ostaviti izbor da li želi da učestvuje u njegovom odrastanju ili ne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.