ODLASCI

Lana Jurčević oprašta se od bake: Do zadnjeg dana pjevala je sevdah

Objavila je snimku s koncerta 2016. godine kad joj se na pozornici pridružila baka Ena

Lana Jurčević. Instagram

L. S. R.

29.3.2022

Pjevačica Lana Jurčević oprostila se od svoje bake Ene. Objavila je snimku s koncerta 2016. godine kad joj se na pozornici pridružila upravo baka.

- Znala sam da će mi jednog dana biti drago da imam ovu snimku... Bake su neka posebna priča.. Nevjerojatno požrtvovne, barem u mom slučaju. Baka Ena je zbilja bila drugačija, mnogi su je imali prilike upoznati, jer takvi ljudi kao ona su jednostavno magnet. I neki dan me na cesti zaustavila nepoznata žena da me pita kako je baka… Svi će je pamtiti po njenom duhu, pozitivi, intelektu i memoriji koju je imala, ali i talentu. Do zadnjeg dana je recitirala najveće pjesnike bez ijedne greške i stanke, pjevala sevdah i operu svakome ko bi se našao u njenoj blizini. Kuhala, hranila i ugađala svima, tuđa sreća je bila - njena sreća.


Svi su je znali i po njenim pletenicama i bijelim tenisicama u kojima je stalno hodala… Bila je "moderna baka". Pjevala je na Radio Zagrebu kao mlada i predviđali su joj veliku opernu karijeru. Ona je ipak odabrala biti mama troje djece, a onda i baka, i prabaka… Bakice, hvala ti na svemu, tvoj vedri, raspjevani duh će uvijek biti oko nas...- napisala je Lana na Instagramu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.