UOČI POČETKA BH.TURNEJE

Travničanin Mirza Kovačević za "Avaz" nakon što je poklonio gitaru Vlatku Stefanovskom: To je poseban osjećaj

Gitaristički virtuoz večeras svira u Zenici u Bosanskom narodnom pozorištu

Kovačević i Stefanovski. Avaz

Piše: L. S. R.

29.3.2022

Uoči večerašnjeg početka bh. turneje Travničanin Mirza Kovačević poklonio je gitaru Vlatku Stefanovskom, na kojoj će on i svirati na predstojećim koncertima. Stefanovski je oduševljen instrumentom, koji je na svjetskom nivou. 

- Stefanovski već više od deset godina svira na mojim gitarama. Toliko traje i naše prijateljstvo. To je poseban osjećaj -  rekao Kovačević za portal "Avaza".

Kovačević 22 godine pravi gitare na kojima sviraju mnogi poznati muzičari. Priznaje da mu mnogo znači to što virtuoz poput Stefanovskog svira na njegovim gitarama.


Mirza Kovačević i Vlatko Stefanovski. Avaz

- On nije samo virtuoz, već on tako dobro poznaje instrumente i kad god radim za njega ili kad se družimo uvijek nešto od njega naučim. Ako on za vaš instrument kaže da je dobar, onda znajte da je dobar, ne trebate tražiti potvrdu nekog drugog - ističe Kovačević.

Stefanovski večeras otvara turneju u Zenici u Bosanskom narodnom pozorištu, u srijedu je u BKC-u u Tuzli u četvrtak u Sarajevu u BKC-u, potom 1. aprila u Mostaru u HKD Stjepan Kosača te 2.aprila u Gračanici u BKC-u. Producent ove muzičke poslastice je Zeničanin sa zagrebačkom adresom Tomislav Kašljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.