PROBLEMI U MONAKU

U slučaju razvoda najtužnija princeza gubi djecu

Princeza od Monaka je navodno svom suprugu, princu Albertu, postavila uslove, koje on prihvata

Princeza Šarlin od Monaka. Agencije

L. K. P.

31.3.2022

Iako je prije više od dvije sedmice izašla iz psihijatrijske ustanove i vratila se u Monako, princeza Šarlin (Charlin) se i dalje nije obraćala javnosti.

Njen povratak prošao je tiho uz šturo saopćenje Kneževske palate i bez ikakvih fotografija. Princeza od Monaka je navodno svom suprugu, princu Albertu, postavila uslove, koje on prihvata, jer razvod ne bi ni jednom od njih dvoje odgovarao.

Razvod, u ovom trenutku, ne bi bio zgodan ni za jednog od njih, a Šarlin bi rizikovala da izgubi starateljstvo nad djecom, prenose strani mediji. Dakle, bolja opcija je razdvojen život u Kneževini.

Za sada između 44-godišnje bivše južnoafričke plivačice i princa Alberta Drugog, koji su u braku 11 godina, vlada zatišje pred buru. Njen oporavak sada je pri kraju i odlučila je da svoj odnos sa mužem postavi na druge osnove, čineći sve da izbjegne mogući razvod, kao najgoru noćnu moru.


Šarlin i Albert sa blizancima. Agencije

- Prvi put je Šarlen izgovorila riječ razvod, navodi izvor lista "Voasi", „a za njega je to nezamislivo. Spreman je na sve da ne dođe do te tačke“.

Kako prenosi magazin, Šarlen je svom mužu postavila samo jedan suštinski uslov za izbjegavanje razvoda, a to je da više ne živi u Palati Grimaldi. Za nju je to samo „mjesto loših uspomena“.

Princeza bi za svoju rezidenciju izabrala Rok Ažel, gdje izgleda već boravi. Ukratko, ona bi željela da taj zamak s pogledom na more, koji je princ Renije kupio 1957. postane njen konačan dom.

Njeno dvoje djece, sedmogodišnji blizanci Žak (Jacques) i Gabrijela (Gabriella), takođe bi trebalo da žive sa njom. U slučaju razvoda, međutim, Šarlen bi mogla da izgubi starateljstvo nad djecom, pa je sporazum i u njenom najboljem interesu.

Kako je novinar Bertrand Dekers, stručnjak za monegašku kneževsku porodicu, objasnio u Klouzeru, „u mjesecima kada je Šarlen bila u Južnoj Africi, kraljevska kuća je jasno stavila do znanja svijetu da blizanci pripadaju Kneževini. Ako bi odlučila da se razvede i napusti Monako, morala bi to da uradi bez svoje djece“. A to je za nju nezamislivo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.