PRIČE O LEGENDAMA

Pogledajte kako izgleda kćerka Silvane Armenulić: Gordana je profesorica matematike i naslijedila je majčinu ljepotu

Gordana živi u Beogradu, ima 58 godina i majka je dvojice sinova

Gordana i Silvana Armenulić. Arhiva

Piše: L. S. R.

2.4.2022

Punih 46 godina od smrti Silvane Armenulić navršit će se 10. oktobra. Život ljepotice iz Doboja, koja je rođena kao Zilha Bajraktarević, mogao bi poslužiti za filmski scenarij. Živjela je kratko, tek 37 godina, ali nikada nije zaboravljena.

Poginula je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila na autoputu Beograd – Niš. U Fordu Granada, koji je nezaboravnu pjevačicu odvezao u smrt, poginuli su i Silvanina trudna sestra, također pjevačica, Mirjana Bajraktarević, pravog imena Mirsada, te violinista Rade Jašarević. Vraćali su se s koncerta iz Aleksandrovca i u jednom trenutku Jašarević je pao u dijabetičku komu, a nije ni znao da je bio dijabetičar. Silvana je spavala na zadnjem sjedištu, a Mirjana je sjedila na mjestu suvozača.


Silvana je bila je udata za Radmila Armenulića. On je tada bio teniserska zvijezda. Njihovu sreću krunisala je kćerka Gordana. Ona danas ima 58 godina i profesorica je matematike u jednoj beogradskoj školi. Gordana se ne eksponira u javnosti, a sudeći preme fotografijama na društvenim mrežama naslijedila je majčinu ljepotu.

Majka je dvojice sinova a jednom je priznala da joj je još uvijek teško zbog majčine smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.