CRMNL NA TRONU

Broj 1 u Austriji: Jala Brat, Buba Corelli i Raf Camora ostavili iza sebe Dua Lipu, Eltona Džona, Eda Širana...

Prvi put da je bosanskohercegovačka pjesma dospjela na 1. mjesto austrijskih top lista

Buba Corelli, Raf Camora i Jala Brat. Instagram

Piše: A. Z.

7.4.2022

Bosanskohercegovački reperi Jala Brat i Buba Corelli po treći put su se udružili s bečkim reperom Raf Camorom. Rezultat se zove "CRMNL" i sada su ušli u historiju. Pjesma je objavljena nedavno i od tada je na vrhu ljestvice na svim muzičkim platformama.

Moglo se pretpostaviti da će pjesma postići takav uspjeh s obzirom na činjenicu da je pjesma od momenta kada je objavljena bila na vrhu liste "Spotifya", to je bio znak da bi pjesma mogla završiti na vrhu Ö3 ljestvice, što se i desilo. To je prvi put da je bosanskohercegovačka pjesma dospjela na 1. mjesto austrijskih top lista.

Kako pišu austrijski mediji, u ovoj sedmici će se desiti premijera pjesme na Ö3 i da je ovo prvi put da je bosanskohercegovačka pjesma dospjela na 1. mjesto austrijskih top lista.




Objava Jale Brata. Printscreen

Reper Jala Brat je s ponosom podijelio na svom Instagram storyju to dostignuće. 

Naime, njegove kolege i prijatelji su sa ponosom objavljivali skrinšotove sa oficijalne stranice Ö3 na kojima se tačno vidi da je pjesma "CRMNL" prva na listi, a iza nju su zvijezde popu Eltona Džona (John), Due Lipe, Eda Širana (Sheeran) i drugih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.