PREMIJERA NA SFF-u

Adnan Šaran za "Avaz": Snimamo film o mom životu i grupi "Skroz", neće biti tabu tema

Nasnimali smo materijala, ima ga i previše, kaže Šaran

L. Karahmet - Pujagić

Adnan Šaran

Foto: Facebook


Snimanje dugometražnog dokumentarno-muzičkog filma o sarajevskoj grupi "Skroz", čiji je radni naziv "Skroz Sarajevo: Blagi propuh što tjera memlu kasabe sa Šehera" privodi se kraju.

 • Šaran i Elvis J. Kurtović

  Šaran i Elvis J. Kurtović

  Foto: Promo


Redatelj je Nenad Đurić koji je režirao filmove "Nebo iznad krajolika" i "Hiljadarka", serijal "Pozitivna geografija", te dokumentarce "Koridor smrti", "Bilo jednom na divljem zapadu BiH". Dramaturg je Almir Bašović, profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu, producent Omar Kuštrić, direktor fotografije Ado Švrakić.

 • Kadar sa snimanja filma

  Kadar sa snimanja filma

  Foto: Promo


- Bit će to naravno i film o mom životu i grupi "Skroz", neće biti tabu tema. Ideju smo dobili nakon koncerta koji smo održali u BHRT-u, krajem novembra prošle godine. Nasnimali smo materijala, ima ga i previše. Trebamo sada početi sa montažom. Planirali smo da premijera bude na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivaku - izjavio je Ado Šaran, frontmen i pjevač grupe "Skroz" za portal "Avaza".

Više od dvadeset godina "Skroz" je dio bh. muzičke scene. Domaćoj publici prvi put predstavili su se pjesmom "Sve sam jači" 1999. godine, a iskorak na regionalno tržište uslijedio je nekoliko godina kasnije sa pjesmom "Srušio sam stan".

 • Koncert grupe "Skroz" u BHRT-u

  Koncert grupe "Skroz" u BHRT-u

  Foto: Promo


Do sada su objavili tri albuma: "Skroz" (2000.), "Savršeni organizam" (2004.) i "Regija" (2008.), kao i nekoliko samostalnih singlova. Tokom višegodišnjeg djelovanja održali su veliki broj koncerata širom regiona i ostvarili saradnju sa poznatim i priznatim muzičkim imenima domaće i regionalne scene.

Više o:

Adnan Šaran Skroz
NA VRH

Podijeli članak na