VELIKO BOGATSTVO

Ovaj par zajedno je težak 1,8 milijardi dolara

Od cifre bi se mnogima zavrtjelo u glavi

Bijonske i Džej Zi. Instagram

A. Z.

9.4.2022

Malo koga će šokirati činjenica da je jedan od najslavnijih holivudskih parova, Bijonse (Beyonce) i Džej-Zi (Jay - Z) ludo bogat. 

Od cifre bi se mnogima moglo zavrtjeti u glavi jer prelazi milijardu dolara, ali to bi ponovno malo koga trebalo čuditi s obzirom na to da je Bijonse nedavno postala najnagrađivanija umjetnica u historiji Gremija, nakon što je kući odnijela svoju 28. nagradu, a Džej-Zi je reper s decenijama dugom i uspješnom karijerom.

Bijonse je samo prodajom singlova zaradila 26 miliona dolara, dok je njen suprug zaradio 17,5 miliona dolara, piše "Cosmopolitan". Ipak, Džej nadmašuje Bijonse  kada je u pitanju prodaja albuma, zaradio je impresivnih 27,5 miliona dolara od albuma, dok je Bijonse zaradila "tek" 15 miliona dolara.


Bijonse i Džej Zi. Agencije

Na zajedničkoj turneji zaradili su 250 miliona dolara, ali to je samo početak. Njihova prva turneja "On the Run" zaradila je 95 miliona dolara. Džejeva turneja 2017. zaradila je 48,7 miliona dolara, a Bijonsina "Formation World Tour" donijela joj je 256 miliona dolara.

Bijonse je navodno zaradila više od tri miliona dolara za svoj nastup na Koačeli 2018. godine, a za svoju liniju parfema dobila je 400 miliona dolara.

Radila je i s brendovima poput Tommyja Hilfigera i Armanija, a niko ne može zaboraviti ni onaj ugovor vrijedan 50 miliona dolara koji je sklopila s Pepsijem 2012.

Teško se zaboravlja i njena saradnja s Tiffany & Co. 2021. godine kada je za njihovu kampanju "About Love" nosila dijamant od 128 karata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.