POSLJEDICE VIRUSA

Adin Hebib ekskluzivno za "Avaz": Zaplakao sam u ateljeu, od korone ne mogu slikati

Stanje mi se pogoršalo, malo teže dišem, pa sam po nalogu doktora išao na more

Adin Hebib. Avaz

Piše: L. S. R.

8.4.2022

Slikar Adin Hebib (67), koji je imao koronu u jesen prošle godine, još se nije oporavio. U Općoj bolnici u Sarajevu na liječenju je proveo 34 dana i na momente je situacija bila kritična. Pred Novu godinu umjetnik je izašao iz bolnice, ali mu se, kako otkriva za portal "Avaza", stanje pogoršalo.

- Po nalogu doktora sa suprugom sam išao na more na oporavk i na planina. Malo teže dišem, vježbam...Bit će dobro - govori nam Hebib.

Uvjeren je da će se oporaviti, ali..

- I što je najgore ne mogu slikati, probao sam, ali sam zaplako u ateljeu kao curica. Probao malo, međutim treba snage da bi se četka držala. Ipak, prošlo je najgore - poručuje Hebib.


Adin Hebib. Arhiva

Govori nam kako mu je prošle godine Anto Žužul, vlasnik "Školske knjige" Zagreb, koja će izdati njegovu monografiju, kazao kad je pandemija počela da pravi nešto o koroni.

- Kažem mu kako ću kad je nemam, međutim stiže me. U bolnici sam napravio 43 crteža i 20 zapisa i to hoću da naslikam i to će biti novi ciklus. Nazvat ću ga "Bolest i ja". Prebolovao sam ptičiju i svinjsku gripu, infarkt, operaciju pluća te potom obostranu upalu pluća i koronu -  kaže Hebib.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.