PROBLEMI REPERA

Povučena tužba protiv Snoop Dogga za seksualno zlostavljanje: Ionako je bila puna laži

Predstavnici repera rekli su da su optužbe lažne i sa zadovoljstvom dočekali dobrovoljno odustajanje od parnice

Snoop Dogg. Agencije

L. K. P.

11.4.2022

Tužba za seksualni napad koju je podnijela neimenovana žena protiv američkog repera Snoop Dogga povučena je, prenosi BBC. Žena, identificirana u tužbi kao Džejn Do (Jane Doe), optužila je američkog repera da je seksualno napao nakon što je prisustvovala jednom od njegovih koncerata 2013. godine. Predstavnici Snoop Dogga rekli su da su optužbe lažne i sa zadovoljstvom dočekali dobrovoljno odustajanje od parnice.



Snoop Dogg. Agencije

Tužba je povučena gotovo dva mjeseca nakon što je podnesena u središnjem okrugu Kalifornije. Izvorno je podnesena nekoliko dana prije nego što je Snoop Dogg nastupio na poluvremenu Super Bowla. Dobrovoljnim odustajanjem od parnice također su uklonjene optužbe protiv svih drugih strana navedenih u slučaju, uključujući i reperovog poslovnog saradnika. Žena je opisana kao plesačica, model, voditeljica i glumica koja je radila sa Snoop Doggom. No, zvijezda je rekla da ona nikada nije radila za njega.

-Nije iznenađujuće da je tužiteljica odustala od svoje tužbe protiv tuženika. Njena je pritužba bila puna lažnih navoda i nedostataka, rekao je predstavnik Snoop Dogga u izjavi za novinsku agenciju Reuters.

Met Finkelberg (Matt), advokat Džejn Do Doe, još nije javno komentirao zašto je slučaj odbačen, navodi BBC News koji ga je kontaktirao. Neimenovana žena izvorno je tvrdila da je bila "uspaničena i prestravljena" tokom navodnog incidenta, za koji je tvrdila da se dogodio u kupaonici u TV studiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.