POTREBAN JOJ ODMOR

Kraljica Elizabeta priznala da osjeća posljedice koronavirusa

Britanska kraljica neće učestvovati na misi na Veliki četvrtak na kojoj tradicionalno dijeli kovanice umirovljenicima uoči Uskrsa

Kraljica Elizabeta. Agencije

L. K. P.

11.4.2022

Najdugovječnija vladarica na svijetu, britanska kraljica Elizabeta II (95) otkrila je da je, nakon što je prebolovala koronavirus, bila "vrlo umorna i iscrpljena". Iako su, kako se pisalo nakon dijagnoze, simptomi kod Elizabete II bili blagi, očito je da je bolest ostavila traga. Kraljica, koju su porodica i saradnici ionako nagovarali da malo uspori sa svojim dužnostima, od febraua je zaista prorijedila radni raspored.

Sada je, u sklopu svojih aktivnosti proslave 70-godišnjice vladavine, virtualno posjetila Royal London Hospital, bolnicu u kojoj je otvoren novi, veliki odjel koji nosi njeno ime.

U razgovoru s Asefom Husainom (Hussain), koji je bio jedan od pacijenata na covid-odjelu bolnice i njegovom suprugom Šaminom (Shamin), gdje se požalila na umor i iscrpljenost, dodala je:

"Ova užasna pandemija. To nije lijep rezultat."


Kraljica Elizabeta. Agencije

Britanska kraljica neće učestvovati na misi na Veliki četvrtak na kojoj tradicionalno dijeli kovanice umirovljenicima uoči Uskrsa.

Elizabetu, koja će kasnije ovog mjeseca napuniti 96 godina, predstavljat će njen sin i nasljednik princ Čarls (Charles) i njegova supruga Kamila (Camilla) na misi u četvrtak u kapeli svetog Jurja u sklopu dvorca Vindzor. Izvor iz palače rekao je da se kraljica nije mogla obavezati na prisustvovanje te da ne želi da njena odsutnost zasjeni taj događaj.

Prošlog mjeseca prvi put se pojavila u javnosti nakon nekoliko mjeseci. Došla je na misu zadušnicu za svog pokojnog supruga princa Filipa (Philip), gdje je koristila štap. Kraljica nastavlja obavljati svoje redovne dužnosti uglavnom iz udobnosti svog doma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.