ŽIVOT U NJUJORKU

Japanska princeza koja se odrekla svega zbog ljubavi radi kao neplaćena volonterka

Mako je kćerka prestolonasljednika Fumihita i nećakinja vladajućeg japanskog cara Naruhita

Japanska princeza Mako. Agencije

L. K. P.

12.4.2022


Bivša japanska princeza Mako, koja se odrekla svojih titula i isplate od 1,3 miliona dolara, sada je navodno neplaćena volonterka u njujorškom Metropolitan Museum of Art. Razlog zbog kojeg se Mako svega odrekla je ljubav, njen suprug je pučanin kojeg je upoznala na fakultetu.

Mako Komuro (30) sad radi u azijskoj zbirci umjetnina kultnog muzeja te pomaže u postavljanju izložbe slika inspiriranih životom redovnika iz 13. stoljeća, a koja predstavlja budizam, piše Japan Times.

Muzej se nalazi na Upper East Sideu te je udaljen deset minuta vožnje od jednosobnog stana u Hells Kitchenu koji dijeli sa suprugom, budućim advokatom Keijem Komurom (30). Iako žive u jednosobnom stanu, on je navodno luksuzno uređen. Zgrada u kojoj se nalazi opremljena je teretanom s biciklima Peloton, studijom za jogu, internim spa prostorom, simulatorom golfa, roštiljem, stolnim tenisom, knjižnicom i vratarom. Jednosobni stanovi u toj zgradi iznajmljuju se po cijeni od 4.809 dolara mjesečno, dok je cijena dvosobnih 7.085 dolara.


Kei i Mako Komuro. Agencije

Par je bio zaručen osam godina prije nego što su se vjenčali prošle godine u oktobru. Njihovo vjenčanje bilo je mala građanska ceremonija u Tokiju. Kako se samo muški članovi japanske carske porodice smiju ženiti pučankama, Mako je donijela odluku da više neće biti princeza te njeni sinovi neće biti u redu za tron. Sve kako bi se udala iz ljubavi.

Mako i Kei upoznali su se 2013. kada su oboje studirali na Međunarodnom kršćanskom sveučilištu kod Tokija, na kojem je ona studirala umjetnost i kulturnu baštinu. Potom je nastavila raditi kao posebna istraživačica u Muzeju Sveučilišta u Tokiju. Studirala je i povijest umjetnosti na Sveučilištu Edinburgh u Škotskoj i magistrirala iz studija muzeja i galerija na Sveučilištu Leicester u Engleskoj 2016. godine, prenosi People.

Mako je kćerka prestolonasljednika Fumihita i nećakinja vladajućeg japanskog cara Naruhita. Ona i Kei "neslužbeno su se zaručili" 2017., a planirali su vjenčanje u novembru 2018.

Isprva je ta vijest dočekana s oduševljenjem u Japanu, no onda je izbio skandal kad se otkrilo da njegova majka, udovica Kajo (Kayo) nije bivšem zaručniku vratila 35.000 dolara kojima je željela platiti školarinu svog sina. Kritičari su odmah napali Keija da se želi oženiti princezom samo zbog novca ili slave.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.