PROCESI

Kevin Spejsi od suda traži da odbaci tužbu protiv njega za seksualni napad

Glumac tvrdi da se to nikad nije desilo

Kevin Spejsi. Agencije

L. S. R.

12.4.2022

Advokati Kevina Spejsija (Spacey, 62) od suda zatražili da odbaci optužnicu Entonija Repa (Anthony Rapp) za navodni seksualni napad koji se dogodio na zabavi tokom osamdesetih godina, a za koji Spejsi tvrdi da je laž i da se nikada nije dogodio.

Rep tvrdi da je posjetio zabavu 1986. kad je imao samo 14 godina.  Održavala se u stanu tada 26-godišnjeg Spejsija a slavni glumac, tvrdi Rep, u jednom ga je trenutku počeo hvatati za stražnjicu, podigao ga u zrak, bacio na krevet i legao na njega. Rep dodaje i da je bio prisiljen osloboditi se iz njegova zagrljaja prije nego što je napustio zabavu.


Kevin Spejsi. Agencije

Spejsijevi advokati tvrde da je cijeli susret trajao manje od pola minute i da nije bilo potrebe za "oslobađanjem" jer nije se radilo o hvatanju za stražnjicu koje je za cilj imalo seksualno zadovoljenje niti ponižavanje ili zlostavljanje Repa. Spejsi poriče da se bilo šta od onoga što je Reo naveo zapravo dogodilo.

Repova tužba potakla je i mnoge druge da reagiraju što je na posljetku i okončalo Spejsijevu karijeru. Glumac je u to vrijeme izjavio da se ne sjeća da se to dogodilo, ali izvinio se.

Također, tužba koju je podigao muškarac koji je glumca optužio za seksualni napad odbačena je u 2019.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.