SVI SE PITAJU

Anđelina Đoli: Tuži li anonimno FBI

Agenti su odbili optužiti Breda Pita zbog svađe u privatnom avionu 2016. koju je imao s njihovim najstarijim sinom Medoksom

Anđelina Đoli. Agencije

L. K. P.

20.4.2022

Američki mediji bruje o novom postupku koji je pokrenut protiv FBI-a te nagađaju da iza cijele priče zapravo stoji Anđelina Đoli (Angelina Jolie). Navodno je anonimno pokrenula tužbu protiv obavještajne agencije SAD-a, a sve zbog svog bivšeg supruga Breda Pita (Brad Pitt).

U novoj tužbi, koju je podnijela anonimna Jane Doe, navodi se da je istražni ured tužiteljici uskratio pristup evidenciji koja se odnosi na istražne navode da je ženin "tadašnji muž … fizički i verbalno napao" nju i njihovu djecu dok je putovala privatnim avionom prije nekoliko godina."

Nije dugo trebalo da mediji krenu nagađanja, potaknuti iskustvo iz 2016. koje je prošla glumica Anđelina Đoli. Krenula su nagađanja da upravo ona tuži FBI kako bi otkrila zašto su njihovi agenti odbili optužiti Breda Pita zbog svađe u privatnom avionu 2016. koju je imao s njenim najstarijim sinom Medoksom (Maddox).


Anđelina Đoli. Agencije

Iste te godine, ubrzo nakon što je Đoli podnijela zahtjev za razvod, otkriveno je da Pita istražuju FBI i socijalna služba Los Anđelesa usred izvješća da je "verbalno i fizički zlostavljao svoju djecu" u privatnom avionu koji je putovao iz Francuske u SAD.

Podsjetimo, istražitelji su oslobodili Pita (58) od optužbi za zlostavljanje, navodeći da nije počinio zlostavljanje djeteta kada se potukao s tada 15-godišnjim Medoksom u avionu.

Sada se nagađa da bi Đoli mogla biti žena koja tuži, iako je izvor blizak njoj i Pitu rekao tabloidu TMZ da su dobili cijeli izvještaj FBI-a tokom razvoda.

O cijelom slučaju Anđelina Đoli odbila se oglasiti u medijima, a ni Pit nije komentirao slučaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.