PLATINASTI JUBILEJ

Tom Kruz i Helen Miren izvest će predstavu za 70 godina na prijestolju kraljice Elizabete II

Veliki pozorišni događaj uključuje 1.300 izvođača i 500 konja

Tom Kruz i Helen Miren. Avaz

L. K. P.

22.4.2022

Svako čije ime nešto znači u Ujedinjenom kraljevstvu pozvan je na proslavu platinastog jubileja kraljice Elizabete II u maju. Britanska mreža ITV okupila je niz slavnih osoba kako bi idućeg mjeseca proslavila platinasti jubilej koji će se prenositi uživo iz dvorca Vindzor.

Slavni koji će učestvovati na svečanosti povodom kraljičinih 70 godina na prijestolju su: Tom Kruz (Cruise), Helen Miren (Mirren) i Demian Luis (Damian Lewis). Oni će realizirati veliki pozorišni događaj koji će uključivati i 1.300 izvođača i 500 konja. Gledaoci će tako voditi kroz razne trenutke povijesti od vladavine kraljice Elizabete I do krunidbe kraljice Elizabete II, piše Variety.


Kraljica Elizabeta II. Instagram

Miren će glumiti kraljicu Elizabetu I, a glumačku postavu "Queen's Players" predstavit će lik pod nazivom The Herald, koji tumači glumac i komičar Omid Djalili. Svaki čin predstave odražava ključne trenutke u povijesti, uključujući Tilburijev govor Elizabete I te Jakova I i barutnu zavjeru.

Za muziku će se pobrinuti orkestar od 75 članova, uz posebne nastupe Kile Setl (Keala Settle), Gregorija Portera (Gregory) i Ketrin Dženkins (Katherine Jenkins). Višestruko nagrađivana kompozitorica Debi Visman (Debbie Wiseman) će biti muzička direktorica. Od ostalih gostiju navode se još i Endru Lilojd Veber (Andrew Lloyd Webber), "Ant and Dec", Demi Džona Kolins (Dame Joan Collins) i Sir Dejvid Džejson (David Jason).

Voditeljica odjela za zabavu na ITV-u, Keti Rovklif (Katie Rawcliffe), oduševljena je što će se prvi televizijski događaj u čast kraljicine platinaste godišnjice prenositi upravo na ITV-u.

- Kako bismo obilježili ovaj značajan događaj, donijet ćemo naciji slavljeničku, zvjezdanu predstavu, s raznim performansima i epskim putovanjem kroz povijest, koje će ispričati neka od najpoznatijih i najcjenjenijih imena filma i televizije - rekla je Rovklif.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.