HAOS NA TWITTERU

Zbog poze na fotografiji: Novi urednik "New York Timesa" postao hit na društvenim mrežama

"NY Mag" objavio je veliki intervju s Džozefom Kanom kako bi pobliže prikazao osobu koja će voditi jedne od najpopularnijih novina u svijetu

Džozef Kan. Agencije

L. S. R.

23.4.2022

"New York Times" ima novog izvršnog urednika Džozefa Kana (Joseph Kahn), a "NY Mag" objavio je veliki intervju s njim kako bi pobliže prikazao osobu koja će voditi jedne od najpopularnijih novina u svijetu.

No njegove izjave u intervjuu pale su u drugi plan, a razlog tome su fotografije koje prate tekst. Jedna poza posebno je privukla pažnju tviteraša. Naime, na fotografiji Džozef sjedi na podu i trudi se izgledati opušteno. Ima ozbiljni izraz lica, jedna noga mu je ispružena, dok je druga savijena u predjelu koljena, a ispred njega, naravno, nalazi se izdanje "New York Timesa".


"Ne razumijem. Ovo je vjerovatno trebao odobriti niz ljudi, a niko se očito nije usprotivio", "Imam puno pitanja...", "I ja se tako "opuštam uz novine" dok neudobno sjedim na podu tik do svog stola i fotelje", "Zašto je tip na podu? Ovo nije dobar početak", "To što ne nosi cipele je najjeziviji dio ovoga".

"Zanima me što je radio netom prije nego što je ova fotografija nastala", "Doslovno ne razumijem namjere ove fotografije", "Mozak me boli samo dok razmišljam o fotografijama koje su odbijene, a ova je prihvaćena", "Neko je stvarno mislio da je ovo dobra ideja?", "Nacrtaj me kao jednu od tvojih Francuskinja", samo su neki od komentara.

Kan će u junu početi službeno obavljati funkciju izvršnog urednika. Za "New York Times" počeo je pisati još 1998. godine, a skupa s Džimom Jardlijem (Jim Yardley) 2006. dobio je Pulicerovu nagradu za međunarodno izvještavanje za priče o vladavini prava u Kini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.