PLAVA KRV

Šarlin od Monaka u novim problemima: Sudi se bivšem asistentu najtužnije princeze

Optužbe protiv Mekendlesa iznijete su još krajem 2020. godine

Šarlin i Albert od Monaka. Agencije

Piše: L. Karahmet-Pujagić

23.4.2022

Šarlin (Charlene) od Monaka u posljednje vrijeme nikako ne uspijeva da pronađe svoj mir. Nova porodična fotografija najtužnije princeze, njenog supruga Alberta sa sedmogodišnjim blizancima Žakom (Jacques) i Gabrijelom (Gabrielle), koja je objavljena za Uskrs, ukazivala je na to da su Šarlin i Albert prebrodili sve krize i vratili se svom porodičnom životu.



Održavali kontakt

Gotovo četiri mjeseca princeza je provela na liječenju u švicarskoj klinici, daleko od domovine, djece, supruga i javnosti. Potom se na tek sedam dana vratila kući, a onda krajem marta ponovo otputovala, šuškalo se na Korziku. Uskrs su njena djeca provela bez roditelja, njihova majka bila je odsutna, a otac princ Albert bio je u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom.

Kako prenosi "Bunte", jedan od Šarlininih bivših savjetnika mora se suočiti s veoma ozbiljnim optužbama na sudu. Otac Vilijam Mekendles (William McCandless) optužen je za posjedovanje dječije pornografije.

Dugi niz godina Mekendles je jedan od najprisnijih princezinih saradnika. Bio je redovan posjetilac palače i čak je tamo imao svoj radni prostor. Upoznao je i djecu princeze i Alberta. Godine 2017. Mekendles je otišao iz Monaka u Sjedinjene Američke Države i vodio program za mlade na privatnom katoličkom univerzitetu u Pensilvaniji. Kako prenosi njemački magazin i dalje održavao kontakte sa princezom Šarlin.


Šarlin od Monka. Agencije

Negira optužbe

Kako će se princeza nositi sa ovom viješću ostaje da se vidi.

Prvo mjesecima nije mogla napustiti rodnu Južnu Afriku zbog zdravstvenih problema. Napokon se vratila u kneževinu i prilično oporavila, sada je zadesio novi skandal.

Prema različitim izvorima, optužbe protiv Mekendlesa iznijete su još krajem 2020. godine. Sporne fotografije, za koje se tvrdi da je donio u Sjedinjene Američke Države, pronađene su na kompjuteru koji je koristio u kneževini. Dakle, u slučaj su uključeni i istražitelji iz Monaka. Između ostalog, o tome je izvještavao “The Philadelphia Inquirer”. Suđenje Mekendlesu počet će 10. juna. Kako prenosi "Nau.ch", Šarlinin bivši savjetnik mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom do 60 godina ako bude osuđen. U međuvremenu, optuženi je oštro negirao sve optužbe.



Život daleko od dvora

Želja princeze Šarlin, kako je otkrio neimenovan izvor je da sa svoje dvoje djece živi daleko od dvora i pritiska javnosti, što je navodno loše utjecalo i na njeno psihičko zdravlje. Dok je bila odsutna o njenim blizancima brinula je njihova teta princeza Karolina (Caroline), što se Šarlin ne sviđa i naljutila se kada je čula da je odredila da se djeca školuju kod kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.