STAV PJEVAČICE

Lejdi Gaga na u koncertu u Las Vegasu poručila: Rusi su bili i ostali glupi

Čuo se vrisak i aplaudiranje prisutnih

Lejdi Gaga. Arhiv

A. Z.

28.4.2022

Na društvenoj mreži Twitter-u kruži snimak koji je navodno nastao tokom džez nastupa Lejdi Gage (Lady Gaga) u Las Vegasu, a u kome se pjevačica obraća zvaničnoj Moskvi, sa pitanjem zašto je nisu uhapsili kada su imali priliku, aludirajući na koncert koji je 2012. održala u ruskoj prijestonici.

Međutim, to nije sve – dok sjedi za klavirom i započinje priču o Rusiji i Vladimiru Putinu, Lejdi Gaga kaže publici: “Rusi su bili i ostali glupi”, a zatim nastavlja: “Trebalo je da me uhapse kada su imali šansu”, dodala je pjevačica, nakon čega se čuo vrisak i aplaudiranje prisutnih.

Ispod snimka iz Las Vegasa, na Twitteru je objavljen i isječak sa koncerta u Moskvi, na koji je Lejdi Gaga mislila, a koji je održan 2012. godine, u okviru njene turneje “Born This Way”. Tada je u planu bio kontroverzni ruski zakon koji zabranjuje “promociju homoseksualizma”, zbog čega je pjevačica bila upozorena da bi, kao osoba koja podržava LGBT zajednicu, mogla da bude uhapšena.

Zapravo, Gagin album po kome je turneja i nazvana – “Born This Way” – posvećen je upravo LGBT zajednici, a naslovna numera u sebi sadrži stihove: “Nije važno da si li si bi, gej, lezbejka, trans, jer si rođen na ovaj način”.

Tokom nastupa u Moskvi, Gaga se obratila publici tražeći ruskim vlastima da je uhapse.

 - Kada je trebalo da krenem u Moskvu, rekli su mi da bih mogla da budem uhpšena. Uhapsite me! Nije me briga. Moskvo, da li bi pristala da te uhapse zbog slobode? -  obratila se Gaga svojim fanovima na koncertu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.