OGLASILA SE

Ivana Banfić ogorčena: Laž je da sam beskućnica, živa sam i zdrava

Predstavili su me kao invalida i beskućnicu, napisala je Ivana

Ivana Banfić. Arhiv

A. Z.

30.4.2022

Hrvatska pjevačica Ivana Banfić prvi put se oglasila na Instagramu nakon što je zbog povrede skočnog zgloba morala da napusti rijaliti program "Survivor" u Dominikanskoj Republici.

Ipak, razlog njenog oglašavanja nije u vezi sa "Survivorom", već je željela da demantira pojedine tekstove u medijima, a u kojima se navodi da nema gdje da živi nakon povratka u domovinu.

 - Dobro sam, živa i zdrava. To što sam slomila zglob – ni prva ni posljednja na planeti, što ne znači da sam "invalid", kao što to pojedini mediji vole da predstave na dramatičan način. Čitam na nekim portalima da nemam gdje da živim (ispada da sam još i beskućnica) nakon petrinjskog zemljotresa? Znači, predstavili su me kao invalida i beskućnicu. Bože sačuvaj -  napisala je Banfić.


Ivana Banfić. Arhiv

Apelirala je na pojedine medije da ne prenose pogrešne informacije o njoj, izvlačeći iz konteksta njene riječi da ne zna šta će biti i gdje će živjeti, koje datiraju iz doba zemljotresa (početak 2021), koristeći ih uz fotografije iz "Survivora" na kojima se vidi kako plače.

 - Ispalo je da godinu i po nakon zemljotresa i dalje plačem i ne znam gdje ću živjeti. To nema apsolutne veze sa zdravim razumom i mozgom. Ovo je tačna izjava koju sam napisala: "Šta će biti u budućnosti, također ne znam, živim sada i ovdje, svaki trenutak je dragocjen i poseban, a život je trenutak i tako ga živim" - dodala je Banfić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.