PROBLEMI SA ZAKONOM

Uhapšen američki pjevač: Policija pronašla prislušni uređaj u sobi njegove bivše djevojke

Ponizno tražim privatnost u ovom trenutku, rekao je pjevač

Lejn Hardi. Arhiv

A. Z.

30.4.2022

Lejn Hardi (Laine Hardy), pobjednik 17. sezone "Američkog idola", priveden je u petak i optužen za postavljanje prislušnog uređaja u spavaću sobu svoje bivše djevojke.

Predstavnik policije Luizijane potvrdio je da je Hardi (21) u zatvoru "East Baton Rouge" zbog kršenja zakona Luizijane član 15:1303 - presretanje i otkrivanje žične, elektronske ili usmene komunikacije.

Hardijev advokat potvrdio je u izjavi za "EW" da je "dobio nalog za njegovo hapšenje" i da je " i da će nastaviti da u potpunosti sarađuje sa policijskom upravom Univerziteta Luizijane po ovom pitanju".

- Zbog javne prirode profesije gospodina Hardija, tražimo privatnost u ovom trenutku - dodao je advokat, prenosi "Yahoo! entertainment".

Lejn Hardi. Arhiv

Prema navodima portala "EW", policija je stigla u spavaću sobu Hardijeve bivše djevojke 7. aprila nakon što su žrtva i njen cimer pronašli uređaj ispod njenog futona. Žrtva ga je prvobitno pomiješala sa punjačem za telefon, ali je Google pretraživanjem utvrdila da je to VR-500 diktafon.

Pregledajući datoteke preuzete sa uređaja za snimanje, vlasti su rekle da su mogle da čuju ono što su smatrali Hardijevim glasom dok je uređaj isporučen u sobu žrtve. U razgovorima se pominjalo i Hardijevo ime. Potjernica je potom odobrena 27. aprila.

Žrtva je također navela, kao što je dokumentovano, da ju je muzičar prethodno snimio na drugi način i navodno je priznao da je podmetnuo "bubu" u njenu spavaonicu koju je kasnije odbacio.

Hardi je prvo otkrio da je dobio nalog od Policijske uprave u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama u četvrtak uvečer, iako je samo citirao neprecizirane „optužbe“ iznijete protiv njega. Rekao je da je "potpuno sarađivao" sa vlastima.

- Razumijem da me je moja karijera gurnula u žižu javnosti, i prihvatam to svim srcem jer cijeli moj svijet pripada mojoj muzici i mojim fanovima. Međutim, zbog osjetljive prirode ove tvrdnje, ponizno tražim privatnost u ovom trenutku. Ja krajnje poštujem zakon i pomoći ću u njihovoj istrazi po potrebi - napisao je Hardi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.