SRBIJANSKI PJEVAČ

Darko Lazić nakon skandala napustio Srbiju

Darko Lazić se oglasio na svom Instagram i otkrio da se trenutno nalazi u Cirihu

Darko Lazić. Instagram

A. Z.

1.5.2022

Nakon što je priveden od strane saoraćajne policije zbog prekoračenja brzine, upravljanjem vozilom bez vozačke dozvole, kao i pozitivnog testa na prisutnost alkohola i kokaina, folk pjevač Darko Lazić spakovao je kofere i napustio Srbiju, prenosi "Telegraf".

Nakon što je dao izjavu za medije i potvrdio da je test na drogu kada ga je zaustavila bio pozitivan, Darko Lazić se oglasio na svom Instagram i otkrio da se trenutno nalazi u Cirihu.

Darko je podijelio fotku iz jednog kafića u kojem je provodio vrijeme sa svojim prijateljem, a potom i promociju svog sutrašnjeg nastupa koji je zakazan u jednom klubu.


Podsjetimo, Darko Lazić je zbog niza saobraćajnih prekršaja bio priveden i izrečena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu od 200.000 dinara (3300 KM), zabrana upravljanja motornim vozilom na godinu dana i 10.000 dinara (166 KM) za prekoračenje brzine, a iako je bio pozitivan na testu za narkotike, pjevač tvrdi da te noći nije konzumirao nedozvoljene supstance.

Kod njega je Darko Lazić bio na proslavi prije hapšenja: "Niko mu nije sipao drogu"

 -Jedino logično objašnjenje za to što je u mojoj krvi pronađena droga jeste da mi ju je neko sipao u piće ili da sam pio iz tuđe čaše! Na tom rođendanu je bilo dosta meni nepoznatih ljudi... Popio sam nekoliko čašica, što je test i pokazao, imao sam 0,91 promil alkohola u krvi. Imam vozačku, to ću i dokazati. Samo nisam uspeo da je preuzmem - kazao je folker.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.