OTVORIO SE

Bil Gejts tuguje nakon razvoda u vili sa 18 kupatila: Fale mi buka i nered

Tvrdi da mu je najteže palo kada su djeca otišla iz kuće

Bil Gejts. Arhiv

A. Z.

2.5.2022

Milijarder i filantrop Bil Gejts (Bill Gates) progovorio je o privatnim detaljima braka i razvoda sa bivšom suprugom Melindom.

 - Svaki brak, kako djeca odu od kuće, prolaziće kroz tranziciju. Moj je nažalost prošao kroz ovu tranziciju koja se zove razvod. Ali sa moje tačke gledišta, to je bio sjajan brak. Ne bih ga mijenjao. Ne bih se odlučio da se oženim za nekog drugog -  rekao je Gejts u intervjuu za “The Sunday Times”.

Tvrdi da mu je najteže palo kada su djeca otišla iz kuće. Najmlađa kćerka je takođe išla na koledž i sada je njihova vila u Sijetlu sa 18 kupatila prazna.

- Imam ovu prelijepu kuću koja je pogodna za velike diskusije. Ali, većinu vremena izgleda preveliko. Ja sam samo mala osoba. Nedostaje mi nered i buka. Ne radim previše kućnih poslova, ali u normalnim danima uvijek sam prao posuđe, jer sam bio dobar u tome, a neko od djece bi mi pomagao -  dodao je on.


Bil Gejts i Melinda. Arhiv

Ispričao je i kakav je odnos imao sa Melindom nakon razvoda. Bil kaže da je srectan što još uvijek može da radi sa njom i da se ponekad viđaju.

- Imamo super važan, složen, blizak odnos u kojem smo odlučili da radimo zajedno. I veoma sam srectan što smo počeli da radimo zajedno. Zajedno smo izgradili Fondaciju. I imamo troje nevjerovatne djece - rekao je on.

Bil priznaje da se sa Melindom prilično lako dogovorio o raspodjeli imovine i novca.

- Ona je dobila psa. Ubila me time. Šalim se. Svijet bi trebalo da zna koliko sam bio maltretiran. Ne, šalim se. Nismo bili zli jedno prema drugom -kazao je Bil.

Podsjetimo, Bil i Melinda Gejts najavili su razvod početkom maja prošle godine. U braku su bili 27 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.