MET GALA

Kim Kardašijan nosila haljinu Merilin Monro vrijednu pet miliona dolara

Haljina je dizajnirana davne 1962. godine, a Merilin Monro ju je nosila na proslavi 45. rođendana američkog predsjednika Džona Kenedija

Kultna haljina boje kože ima više od 2.500 ručno ušivenih kristala. Agencije

L. S

3.5.2022

Haljina koju je Kim Kardašijan (Kardashian) nosila na ovogodišnjoj Met Gali vrijedna je 4.81 milion dolara i smatra se najskupljom haljinom prodanom na aukciji.

Haljinu je dizajnirao je Jean Louis davne 1962. godine, a Merilin Monro (Marilyn Monroe) ju je nosila na proslavi 45. rođendana američkog predsjednika Džona Kenedija (John F. Kennedy). Kultnu haljinu boje kože s više od 2.500 ručno ušivenih kristala kupio je na aukciji 2016. godine lanac muzeja "Ripley’s Believe It or Not", za gotovo pet miliona dolara.


Prvobitno je koštala 12 hiljada dolara i navodno je bila toliko uska da su joj rubovi bili ušiveni na glumici pa ne čudi što se Kim podvrgnula rigoroznoj dijeti kako bi je navukla. Slavna starleta izgubila je sedam kilograma, i to u samo tri sedmice.

- Haljinu je Monro nosila kada je pjevala "Happy Birthday" predsjedniku Kenediju 1962. godine. Probala sam je i jednostavno nije išlo. Rekla sam da mi daju tri sedmice i da ću smršavjeti sedam kilograma. Bio je to veliki izazov - rekla je Kardašijan na crvenom tepihu.

Kako je navela, bila je odlučna da stane u haljinu i nije jela šećer i ugljikohidrate 21 dan. Na jelovniku je imala povrće i proteine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.