VRLO JEDNOSTAVNO

Baka model (51) iz Australije otkrila svoju tajnu: Potrebna su samo dva minuta

Prednost izlaganja tijela hladnoći je da smanjuje upalu, otoke i bolove u mišićima

E. T.

Đina Stjuart

Foto: INSTAGRAM


Đina Stjuart (Gina Stewart), majka četvoro dece, baka i model iz Australije, otkrila je svoju tajnu.

– To je odličan način da se ubrza metabolizam i poboljša izgled kože i kose. Već godinama sam strastveni korisnik krioterapije (terapija ledom) i mogu da preporučim bilo koju vrstu, ali ta terapija zna da bude izuzetno skupa.

Jeftinija alternativa je tuširanje hladnom vodom svako jutro, nakon uobičajenog jutarnjeg tuširanja – rekla je 51-godišnjakinja koju su svojevremeno prozvali ‘najzgodnijom bakom na svijetu’.

Savjetovala je kako možete da slijedite njen primjer.

– Istuširajte se najprije normalno, kako to inače radite, a potom hladnom vodom u trajanju od 30 sekundi. Idealno bi bilo tuširati se ledenom vodom dva minuta za potpuni efekat – objasnila je.

– Naučnici su pronašli dokaze da izlaganje hladnoći ubrzava metabolizam. Još jedna prednost izlaganja tijela hladnoći je da smanjuje upalu, otoke i bolove u mišićima. To je razlog zašto mnogi sportisti koriste ledene kupke i druge vrste izlaganja hladnoći kao sredstvo za ubrzavanje oporavka nakon fizičke vježbe – dodala je.

Inače, Đinu su svojevremeno svrstali u top 10 najzgodnijih žena u Australiji, na šta je posebno ponosna, prenosi Daily Star. Na Instagramu ima preko 300.000 pratilaca.

NA VRH

Podijeli članak na