PROBLEMI U KNEŽEVINI

Otkriveni detalji tajanstvenog ugovora: Ostanak najtužnije princeze na dvoru, Alberta od Monaka će skupo koštati

Princ će, kako piše Voici, plaćati golemu svotu, 12 miliona eura godišnje, svojoj otuđenoj supruzi da ostane uz njega

Kneževska porodica na okupu na trci Formule E. Agencije

L. K. P.

7.5.2022

Francuski magazin Voici otkrio je vraški papren detalj o povratku monegaške princeze Šarlin (Charlene) u Monako. Njihovi su novinari došli do podatka da su Šarlin i njen suprug Albert od Monaka navodno sklopili finansijski ugovor kako bi princeza nastavila obavljati svoje službene obaveze u bogatoj kneževini. Princ će, kako piše Voici, plaćati golemu svotu, 12 miliona eura godišnje, svojoj otuđenoj supruzi da ostane uz njega.

Šarlin namjerava većinu vremena provoditi u Švicarskoj gdje će djeca blizanci Gabrijela (Gabriele) i Žak (Jacques) biti s njom tokom praznika. U zamjenu za izdašno finansiranje morat će učestvovati na različitim događanjima važnim za kneževinu. Jedna od njih je i Bal de la Rose. Taj bal svih balova, koji je stvorila Albertova majka, princeza Grejs od Monaka (Grace) 1954. godine, okuplja visoko društvo iz cijelog svijeta i na kojem se prikuplja novac za dobrotvorne svrhe, pomoć djeci i siromašnima. Sljedeće izdanje bala na kojem bi Šarlin trebala biti, održat će se 8. jula ove godine.


Princeza Šarlin sa kćerkom. Agencije

Princeza se nedavno, 30. aprila, prvi put otkako se vratila iz Južnoafričke Republike i oporavka u Švicarskoj, pojavila na nekom javnom događanju. Sa suprugom i djecom pratila je trku električnih bolida Monaco E-Prix, pa i sama predala neke pobjedničke pehare. Elegantna Šarlin, odjevena u trendovsko oversized sivo odijelo s novom superkratkom frizurom i platinastom bojom kose tada se nije odvajala od kćerke.

Neki su mediji pisali kako je pretjerano mršava i kako i dalje djeluje tužno i zamišljeno, te kako je sve jasnije da princeza, koju su prije dvije godine nazvali najtužnijom princezom na svijetu, očigledno više ne želi živjeti na monegaškom dvoru.

Šarlin je 2021. godine provela šest mjeseci u rodnoj Južnoafričkoj Republici gdje se razboljela. Dobila je tešku "opću upalu uha, grla i nosa" te prošla nekoliko operacija. U Monte Karlo vratila se tek u novembru 2021. godine, da bi nekoliko dana kasnije otputovala u Švicarsku, na oporavak u specijalnoj ustanovi gdje su je, prema nekim izvorima, posjećivala i djeca.

Zatim je, 12. marta 2022. službeno najavljen njezin povratak u Monako, ali je tada rečeno da još neko vrijeme neće biti spremna obavljati službene obveze. Prema pisanju magazina Voici, u to je vrijeme Šarlin sa svojim advokatima razgovarala o uslovima svog ostanka u braku s Albertom te u kneževini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.