70 GODINA VLADAVINE

Sa Britanskog dvora upućena jasna poruka: Evo ko nije dobro došao na proslavu kraljičinog jubileja

Centralna proslava bit će održana od 2. do 5. juna

Kraljica Elizabeta II je najdugovječniji vladar na britanskom tronu. Agencije

H. J. I.

8.5.2022

Na britanskom dvoru užurbano se pripremaju za proslavu platinastog jubileja kraljice Elizabete II (96). Centralna proslava kojom će biti obilježeno 70 godina njene vladavine bit će održana od 2. do 5. juna.

Nakon objave vojvode od Saseksa i njegove supruge da će sa djecom doputovati u Veliku Britaniju na kraljičin jubilej, uslijedilo je ozbiljno upozorenje paru iz Bakingemske palate.

Nervoza na dvoru

Na dvoru se pribojavaju da će Netfliks pokušati da iskoristi ugovor vrijedan više od 14 miliona eura koji su potpisali sa Harijem i Megan, kako bi izdejstvolali dolazak na dvor i snimili četvorodnevnu proslavu povodom jubileja kraljice Elizabete.

Obezbjeđenje u palati dobilo je jasna uputstva da svaki pokušaj ulaska Netfliksove ekipe na dvor onemogući i jednostavno ih izbace napolje. 

Upućeni u dešavanja na dvoru strahuju od skandala ukoliko bi ekipa ovog strim kanala insistirala da snima Harija i Megan sa djecom tokom proslave jubileja.

- Čak i ako prihvate da ne mogu da uđu u Bakingemsku palatu, sama činjenica da su tu i da mogu da se pozovu na svoja prava, na osnovu potpisanog ugovora sa Harijem i Megan, unosi nervozu na dvoru. Niko ne želi bilo kakav skandal, posebno ne u vrijeme proslave kraljičinog jubileja koji je izuzetno važan za sve – rekao je za britanski San izvor iz palate.

Saopćenje Harija i Megan

Podsjećamo, princ Hari i njegova supruga Megan u petak su zvanično saopćili da sa djecom dolaze u Britaniju na proslavu jubileja kraljice Elizabete.

Ova objava je uslijedila odmah nakon saopćenja Bakigemske palate da će se na terasi dvora zajedno sa kraljicom pojaviti isključivo "radni" članovi kraljevske porodice, odnosno oni koji prilježno obavljaju svoje dužnosti.

Ko su protjerani sa balkona

S obzirom na to da se princ Hari nakon čuvenog Megzita i preseljenja sa ženom u Los Anđeles odrekao svih svojih prinčevskih prava i dužnosti, on neće imati pravo da sa bakom kraljicom Elizabetom bude na balkonu.

Na čuvenoj terasi palate neće biti ni princa Endrua koji je sa balkona protjeran zbog višegodišnje građanske tužbe za seksualno zlostavljanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.