SJEĆAŠ LI SE DOLI BEL

Proglašen za najboljeg glumca na Međunarodnom festivalu: Emir Hadžihafizbegović "razvalio" u Rijeci

„Sjećaš li se Doli Bel“ je odnijela dvije velike nagrade, i to nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu, i Grand prix za najbolju mušku ulog

Emir Hadžihafizbegović. Arhiva

Piše: L. K. P.

10.5.2022

Na zatvaranju međunarodnog Festivala u Rijeci, Kamerni teatar 55 gostovao je sa predstavom „Sjećaš li se Doli Bel“ Abdulaha Sidrana, u režiji Kokana Mladenovića.

Riječima selektora festivala Jasena Boke, na prepunom okruglom stolu nakon izvedbe, to je bio savršen završetak jednog veoma kompetitivnog i kvalitetnog festivala.

„Sjećaš li se Doli Bel“ je odnijela dvije velike nagrade, i to nagradu publike za najbolju predstavu na festivalu, i Grand prix za najbolju mušku ulogu koja je dodijeljena Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolja, čineći je još jednom u brojnom nizu nagrada kojima je nagrađen za kreaciju lika oca i pater familijasa porodice Zolj.


Glumci hit predstave "Sjećaš li se Doli Bel". Kamerni 55

Publika je predstavu nagradila i iskrenim i dugotrajnim aplauzom i ovacijama i nije propustila priliku da se druži i susretne sa akterima nakon predstave na jednom od najdužih okruglih stolova od premijere komada.

Ovo je treće igranje predstave u nizu na jednoj od najuspješnijih turneja Kamernog teatra 55. Turneja je započela igranjem na Međunarodnom teatarskom festivalu u Budimpešti – MITEM, zatim na Bjelovarskim odjecima kazališta – BOK festu u Bjelovaru, i pobjednički završila na Međunarodnom festivalu u Rijeci.

„Sjećaš li se Doli Bel“ i dalje ruši barijere i osvaja srca publike i kritike i do danas je najnagrađivanija predstava Kamernog teatra 55 sa preko pedeset domaćih i međunarodnih nagrada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.