NASTUP U NEDJELJU

Trevis Skot nastupa prvi put nakon što je poginulo 10 ljudi na njegovom koncertu na "Astroworld festivalu"

Najmlađa žrtva bio je devetogodišnji dječak

Trevis Skot. Agencije

L. K. P.

12.5.2022

Reper Trevis Skot (Travis Scott) u nedjelju nastupa na dodjeli muzičkih nagrada Billboard Music Awards. To će mu biti prvi nastup na televiziji nakon tragedije na festivalu Astroworld u novembru prošle godine, na kojem je poginulo desetero ljudi, a stotine su ozlijeđene.

Vijest o Trevisovom nastupu potvrdio je njegov kolega i prijatelj Šon Didi Kombs (Sean Diddy Combs).

-Dao sam zahtjev za Billboard Music. Rekao sam: "Moj brat Trevis Skot mora nastupiti. Ja sam izvršni producent, on mora nastupiti. "NBC je na to rekao "da". E to je ljubav", rekao je Didi u videu objavljenom na Instagramu.


Detalj sa koncerta na festivalu Astroworld. Agencije

Trevis je nakon tragedije na Astroworldu smanjio nastupe, ali ih je ipak imao. Prošlog vikenda nastupio je s reperom Quavom na trci Grand Prix u Majamiju, no nastup na dodjeli nagrada bit će mu prvi televizijski nastup.


Podsjetimo, na Astroworldu je tokom Trevisovog nastupa došlo do stampeda u kojem je poginulo desetero ljudi, a najmlađa žrtva bio je devetogodišnji dječak. Porodice poginulih tužile su organizatore i repera jer je on nastavio s koncertom kao da se ništa ne događa. Skot se pravdao da zbog svjetla na bini nije vidio šta se dešava u publici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.